Arbūzu diena vīna darītavā
Pagājušās nedēļas trešdienā Naukšēnu vīna darītavas iekšpagalmā bija iespējams iegādāties Latvijā gatavojušos arbūzus, kurus savā dārzā izaudzējusi Bauņu ģimene. Lai pircējiem netrāpītos bezgaršīgs arbūzs, katra lielā oga vispirms tika pārgriezta uz pusēm, un saimniece Diāna ar lietpratējas skatu izvērtēja gatavības pakāpi, vai arbūzu atstāt uz letes vai arī kraut ķerrā un stumt uz atkritumu kaudzi.
«Šī ir pēdējā raža, kuru šodien novācām,» jau pustukšo traktora piekabi rāda DIĀNA BAUNE, piebilstot, ka vasara varējusi būt saulaināka, tomēr kopīgais apjoms 0,3 hektāros bijis ap 3 tonnām, bet lielākais eksemplārs svēris ap 7 kg. «Šogad iesējām tikai divas šķirnes. Varbūt vajadzēja vairāk, taču arbūzus audzējam tikai otro gadu, tāpēc vēl trūkst pieredzes. Tomēr par piekrišanas trūkumu nevaram sūdzēties, mums pat uz Angliju 30 tonnas prasīja, bet šodien no 500 kg piekabes tāds nieks vien vairs palicis.»
ŠĪGADA pēdējā arbūzu raža. Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv