«Food Union» – svaigo piena produktu Izcilības centra izveide

- 24.Februāris, 2021
Ekonomika
Laikrakstā

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums «Food Union»  ir pabeidzis 2017. gada nogalē aizsākto svaigo piena produktu Izcilības centra izveidi. Rezultātā ir uzbūvēta jauna biezpiena sieriņu rūpnīca, iegādātas jaunas ražošanas iekārtas un modernizēta esošā infrastruktūra. 

Tas ir viens no pēdējo gadu ievērojamākajiem Latvijas pārtikas nozares investīciju projektiem, kura kopējais apjoms sasniedz 14,6 miljonus eiro. Projekts iecerēts ar mērķi paplašināt jaunu un inovatīvu piena produktu piedāvājumu vietējam un starptautiskajiem tirgiem.

Covid-19 pandēmijas ietekmē projekts noritēja ilgāk, nekā plānots, – trīs gadu laikā. Šajā laikā tika veikta virkne tehnoloģisku un darba vides uzlabojumu, jaunu iekārtu uzstādīšana AS «Rīgas piena kombināts». Vienlaikus ražošana no SIA «Rīgas piensaimnieks» tika pārcelta uz AS «Rīgas piena kombināts» un AS «Valmieras piens». SIA «Rīgas piensaimnieks» 2020. gada sākumā tika juridiski pievienots AS «Rīgas piena kombināts». 

«Izcilības centra izveide ir unikāls notikums ne vien lokāli, bet arī globālā līmenī. Tas ļaus mums vēl vairāk nostiprināt «Food Union» līderību Baltijas tirgū un sekmēt savas pozīcijas Eiropas līmenī kā spēcīgam starptautiskam ražotājam. Lepojos, ka Latvijā iecienītos biezpiena un inovatīvos jogurta sieriņus varēsim vēl plašāk piedāvāt Baltijā, Skandināvijā un pat Austrumāzijā,» uzsver Normunds Staņēvičs, «Food Union» vadītājs Eiropā.

IZCILĪBAS CENTRS. PET līnija «Valmiera». Publicitātes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru