«Latnature» – roku darbs un daudzveidīgi nišas produkti
Mājaslapā www.latnature.lv teikts: «Dabīga dārzeņu pārstrāde dažādos veidos notiek Vidzemes augstienes ziemeļu malā, kultūrvēsturiskā mazpilsētā Raunā. SIA «Latnature» saimniece, uzņēmēja ZANE KRĒSLIŅA-PLĒTIENA jau vairākus gadus ar izdomu dārzeņus pārstrādā dabīgos un veselīgos našķos.»
Četru gadu laikā, kopš gleznainajā Raunā, Tanīsa pilskalna pakājē ir izveidota dārzeņu un ogu pārstrādes nelielā ražotne, tajā top gandrīz 30 produkcijas veidi: biešu, burkānu, sīpolu, seleriju un Kalē kāpostu čipsi, tomātu, burkānu un biešu sausmaizītes, ogu rullīši, sāļās un saldās trifeles. Lielākā daļa no tiem top zemā līdz 45 grādu temperatūrā, visi ražojumi ir bez konservantiem, glutēna un pievienota cukura. Alternatīvs saldinātājs – medus, ogas, dateles, kļavu sīrups. SIA «Latnature» ir starptautiskās pārtikas izstādes «Rīga Food 2016» gada konkursa balvas «Tautas garša» ieguvēja. Padzirdot, ka SIA «Latnature» tikko Vidzemi un Raunu pārstāvējusi arī tūrisma izstādē – gadatirgū «Balttour», laikraksts «Liesma» pieteicās ciemos.
ZANE KRĒSLIŅA-PLĒTIENA: «Puķu stādu audzēšana un dārzāju pārstrāde ir nodarbes, kuras man izdodas sekmīgi apvienot.» Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv