No dobes uz galda

- 1.Marts, 2022
Laikrakstā

Eiropas Savienības stratēģiskajos plānos ierakstīts, ka lauksaimniecībā un pārtikā vēl vairāk jāveido tā sauktās īsās ķēdes, pēc iespējas vairāk jāražo un jāpatērē uz vietas augstas pievienotās vērtības vietējie produkti, kas saražoti pēc visaugstākajām vides un kvalitātes prasībām. 

Būs jā­strādā vēl zaļāk, bioloģiskāk un jāievieš maksimāli īsākas pārtikas piegādes ķēdes. Labā ziņa ir tā, ka jau marta nogalē Valmierā šajā virzienā būs sperts pirmais solis.

Skandināvu tiešās tirdzniecības modelis REKO – arī Valmierā

Īsās pārtikas ķēdes ieviešanu un iedzīvināšanu pie mums ir uzņēmušās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pirmsinkubācijas programmas projekta «REKO Valmiera» attīstītājas Liene Turlaja un Santa Levica. Mediju telpā, vēršoties pie potenciālajiem sadarbības partneriem – vietējo produktu ražotājiem un to pircējiem, projekta iniciatores skaidroja: «Mēs ticam, ka pārtikai nākotnē ir jābūt lokālai un bioloģiski ražotai. Mūsu izaicinājums ir attīstīt vietējo zemnieku un mājražotāju produktu tirdzniecību. Izpētes gaitā konstatējām, ka daudzi pircēji vēlas iegādāties un lietot uzturā tieši vietējo audzēto un ražoto pārtiku. E-komercija, kā zināms, strauji attīstās arī pārtikas jomā, tādēļ uzskatām, ka pašlaik ir pienācis īstais laiks izmantot pieejamos digitālos kanālus vietējo zemnieku un mājražotāju produktu sekmīgā pārdošanā.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru