Vidzemes burkānu hakatonā uzvar ideja par banānu mizu čipsiem

- 30.Novembris, 2022
Laikrakstā

Laikā, kad pasauli pār­apdzīvotības un ļaužu neapdomīgas rīcības rezultātā arvien vairāk apdraud pārtikas krīze, cilvēki biežāk aizdomājas par to, ka pārtika kļūst vērtīgāka. Ikdienā ar to vairāk saskaramies preču sadārdzinājuma kontekstā, tomēr, lai šo situāciju risinātu ilgtermiņā, svarīgi apzināties, ka arī izejvielas pārtikas ražošanai var izsīkt. 

Iepriekšējās nedēļas izskaņā Vidzemes plānošanas reģions aicināja esošos un topošos pārtikas nozares uzņēmējus «Vidzemes burkānu hakatonā» meklēt inovatīvus risinājumus tam, lai devīzi «Ēd. Radi. Neizmet.» ieviestu dzīvē: ēstu pēc iespējas veselīgāku vietējās izcelsmes pārtiku, radītu gudrāk un neizmestu to, ko var izmantot.

Hakatonā, kas Valmieras tehnikumā norisinājās 24 stundu laika periodā no 25. novembra pulksten 16:00 līdz 26. novembra pulksten 16:00, piedalījās četras komandas. Trīs no tām izvēlējās attīstīt savas idejas Latvijā unikālu produktu ražošanai. To, ka šī formāta pasākumos piedalīties izvēlas ar iniciatīvu apveltīti, radoši un entuziastiski cilvēki, apliecina fakts, ka, jau ierodoties, dalībniekiem līdzi bija ideju prototipi: suši lapas, kas izgatavotas no gurķiem, sīpolu mizu pulveris un banānu mizu čipsi. Ceturtā komanda pieņēma izaicinājumu no augstas kvalitātes šokolādes ražotāja, lai izvērtētu dažādas iespējas veiksmīgākai produktu virzīšanai tirgū.

Vidzemes burkānu hakatona dalībnieki pēc pasākuma noslēguma. Autores foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru