Aso garšu ceļojumā ar Jurģi
Apmeklējot vietējos tirdziņus, allaž patīkamas emocijas sagādā atklājums: vai nu tas ir kāds jauns vietējās produkcijas veids, nesen izveidots uzņēmums, vai arī sevi uzņēmējdarbībā pieteicis mājražotājs vai amatnieks.
Arī nesen notikušais Ziemas tirdziņš Valmierā mums sagādāja necerēti jauku iepazīšanos ar gados jauno valmierieti JURĢI PĒTERI MANIKU un viņa radītajiem aso piparu nišas produktiem – mērcēm, adžikām un čatnijiem – visu līmeņu asumu cienītājiem.
Kad, iesākot sarunu, no Jurģa uzzinājām, ka viņš pats savā no jauna izveidotajā uzņēmējdarbībā tepat Valmierā darbojas tikai otro gadu, apbrīnas vērta mums likās uz tirgus galda izliktās produkcijas daudzveidība un mūsdienīgi elegantais tās fasējums un noformējums. Neskopojoties ar uzslavām par salīdzinoši īsā laikā iespēto, aicinājām Jurģi pastāstīt par savu biznesa ideju un tās īstenošanu.
Jurģis atcerējās: «Mana sirdslieta arvien bijusi ēst gatavošana, tādēļ arī loģiska likās izvēle strādāt par pavāru. Tad atnāca kovids! Pandēmijas pirmais vilnis un tā ierobežojumi uz bremzēm nolika arī ēdināšanas un viesmīlības nozari.
VALMIERĀ, ZIEMAS TIRDZIŅĀ. Jurģis ir gandarīts par mājsēdes ietekmē paša radīto uzņēmējdarbību un zīmolu «Asais Pipars». «Vajag tikai uzdrīkstēties un darīt!» – tā Jurģis, aicinot ar viņa produktu palīdzību doties garšas ceļojumā. Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv