Biežāk pieļautās pārtikas drošības kļūdas, gatavojot ēdienu mājās
Visiem zināms, ka ogas ir daudz gardākas, ja tiek noplūktas un apēstas uzreiz no krūma.
Tāpat arī meža zemenes un mellenes vispirms nonāk mutē, un tikai tad sākam piepildīt savu groziņu. Noteikti nomazgā, pirms apēd! – vai tas šajā gadījumā nav pārspīlēts ieteikums? Sociālajos medijos domas dalās arī par to, vai, piemēram, gaļu pirms gatavošanas vajag noskalot. Daži apgalvo, ka tā esot iespējams noskalot kaitīgos mikroorganismus. Tieši ar šādiem jautājumiem pie pārtikas drošības eksperta un pavāriem vērsās digitālā satura autors, fizioterapeits un divu mazu bērnu tētis Gustavs Mellenbergs. LBTU Veterinārmedicīnas fakultātes asociētā profesore un zinātniskā institūta BIOR pētniece Margarita Terentjeva un RIMI šefpavārs Normunds Baranovskis nosauc piecas biežāk izplatītās pārtikas higiēnas kļūdas, kuras pieļaujam, mājās gatavojot maltītes.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv