Kvalitatīvi uzasināt nazi prot vien retais

- 13.Februāris, 2020
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Sarunu ar trikātieti kalēju KRIŠU DUBROVSKI publicējām iepriekšējā Beverīnas novada lapā, tomēr viņa zināšanas par nažiem ir ļoti plašas, tāpēc šoreiz sarunas akcents būs uz nažu asināšanu un ar ko to labāk darīt.

Kā visbiežāk cilvēki mājās apstākļos sabojā savus nažus? 90 procenti cilvēku neprot ne nazi asināt, ne ar to pareizi apieties. Visbiežāk virtuves nažus cilvēki sabojā, kad viņi nopērk kādu gaļas gabalu ar kaulu un domā, ka ar naža palīdzību pārcirtīs šo kaulu. Atkarībā no naža cietības parasti tiek vai nu salocīts asmens, vai arī izlauzts robs tajā. Kā jau es minēju, 90 procenti cilvēku neprot uzasināt nazi. Mājās ir galoda, bet viņi neizvēlas leņķi, vienkārši parīvē galodu gar nazi viņiem zināmās kustībās, un liekas, ka nu būs labi, bet rezultātā pilnīgi neko nav uzasinājuši, pat nevienu procentu asuma nav piedevuši.  Jāizvēlas precīzs leņķis, kam ir jāseko līdzi. Mūsdienās ir ļoti daudz visādu modernu galodu, kuras izmantojot, ar daudz mazāku piepūli var uzasināt nazi. Bet būtībā, ja šī lieta interesē, tad par to ir jācenšas vairāk uzzināt.

RŪPNIECISKI VEIDOTĀS IERĪCĒS spīlēs iestiprina naža asmeni un attiecīgi izvēlas leņķi un galodas rupjumu. E. Kristiņas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru