Ogu krājumi ziemai: saldēti, konservēti, žāvēti, kaltēti
Latvijas dārzos un mežos ienākas gardas, aromātiskas un vitamīniem bagātas ogas. Visvērtīgākās tās ir svaigas, taču arī ziemā būs bagātīgs vitamīnu un enerģijas avots.
Lai ogas varētu lietot uzturā arī pēc pusgada, tās pareizi jāsagatavo. Veidu ir daudz – saldēšana, žāvēšana, konservēšana ievārījumos un kompotos, sulās un sīrupos. Tas ir laikietilpīgs darbs, tāpēc «Kesko Senukai Latvia» speciālisti apkopojuši noderīgākās virtuves ierīces, kas atvieglos ogu ziemas krājumu pagatavošanu.
Blenderis
Viens no veidiem, kā pagatavot ogas uzglabāšanai ziemā, ir tās sablendēt ar cukuru un sasaldēt. Trīs svarīgākās lietas, kas jāpatur prātā, izvēloties blenderi, ir motora jauda, trauka ietilpība un pulsācijas režīms.
Parasti blenderos izmantotā jauda ir 300 – 2000 W. Jo jaudīgāks blenderis, jo ātrāk griežas asmeņi un efektīvāk sasmalcina produktu, tāpēc cieto produktu sasmalcināšanai noderīgāks būs blenderis, kura jauda tuvojas maksimālajam rādītājam, bet ogām pietiks ar 300 – 500 W ierīci.
Izvēloties blenderi, ļoti svarīgs kritērijs ir trauka ietilpība. Standarta variantā tie ir 0,7 l, taču pieejami blenderi arī ar 1, 1,5 vai pat 2 litru trauku. Blendera traukus parasti izgatavo no plastmasas vai no stikla. Plastmasas trauki nebūt nenozīmē, ka ierīce ir mazāk kvalitatīva, jo dārgākos modeļos izmantotā plastmasa ir kompozītmateriāls, kas ir daudz izturīgāks salīdzinājumā ar parastu plastmasu, tādēļ kalpos ilgi.
Publicitātes foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv