Uz ēdienu skatīties no cita redzes punkta

- 19.Marts, 2021
Veselība un labklājība
Laikrakstā

Veselīgs un sabalansēts uzturs veido cilvēka imunitāti un palīdz labāk cīnīties pret vīrusiem un citām saslimšanām. Liesma sazinājās ar uztura speciālisti Vidzemes slimnīcā AGNIJU IRKLI. 

Agnija ir dzimusi valmieriete. Dzīve viņu vairākkārt aizveda prom no šejienes, bet jau kādu laiku viņa atgriezusies Valmierā

– Man patīk darbs ar cilvēkiem un apziņa, ka varu ko darīt viņu veselības saglabāšanas un uzlabošanas labā, tādēļ pirmskovida laikā neatteicu arī uzaicinājumiem bērnudārzos, skolās, novados un uzņēmumos stāstīt par veselīgu uzturu vai vadīt veselīga ēdiena kopā gatavošanas nodarbības.

Uztura speciālists ir profesija, kas ļauj uz ēdienu skatīties no cita redzes punkta un atklāt, kā vienkāršiem paņēmieniem uzlabot savu ikdienas uzturu.

Savu pamatspecialitāti apguvu Rīgas Stradiņa universitātē bakalaura studiju programmā «Uzturs», bet savas profesionālās zināšanas turpinu apgūt dažādos semināros, kursos un pastāvīgi pētot jaunāko zinātnisko informāciju par uzturu dažādās dzīves situācijās. Zināšanu nekad nevar būt par daudz, un savu izglītošanos turpinu starpaugstskolu maģistrantūras programmā «Uzturzinātne». Esmu arī iesaistījusies Latvijā vēl nebijušā pētījumā par grūtnieču uzturu – «Liekais svars, uztura paradumi un omega-3 un D vitamīna rādītāji grūtniecības laikā».

AGNIJA IRKLE. Foto no personiskā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru