Vai griķi ir jaunie ķiploki?
Kopš pasaulē plosās Covid-19 vīruss, tautieši masveidā sākuši izpirkt ne tikai sejas maskas un dezinfekcijas līdzekļus, bet arī pārtikas produktus ar ilgstošu uzglabāšanas termiņu, kā arī griķus, kuru pārdošana dubultojusies, lai gan uztura speciālisti norādījuši, ka griķus nebūtu ieteicams pārāk ilgi glabāt – ne vairāk par pusotru gadu, jo pēc tam tie zaudē gan savu uzturvērtību, gan garšu.
Šajā sakarā Pārtikas un veterinārā dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere sociālajos tīklos atļāvusies ironizēt: «Varbūt griķi ir jaunie ķiploki? Ja tos izkaisa pa perimetru, jaunais vīruss netuvojas. Diez, griķu spilveni arī kā palīdz? Nu, tos vismaz krīzes situācijā varēsim apēst.» Bet kāda cita lietotāja šo produktu aizstāv, norādot, ka griķos nav glutēna, toties ir magnijs un varš, tie stiprina imunitāti un organismu, kā arī stimulē muskuļu darbību. Vēl kāda norāda, ka griķi briest arī aukstā ūdenī, līdz ar to lietojami apstākļos, kad nav gāzes un elektrības.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv