2021. gada budžets – labs, bet pēdējais pašiem savs

Burtnieku novada domes deputāti pašvaldības budžetu 2021. gadam pieņēma 10. februārī. 

Savā ziņā tas ir vēsturisks, jo – kā to neatgriezeniski paredz jaunā administratīvi teritoriālā reforma un ko apstiprinās šovasar pašvaldību vēlēšanas – būs pēdējais, kas ir pieņemts tikai Burtnieku novadam, tikai tā sešiem pagastiem ar (uz 1. janvāri) nedaudz vairāk kā 7500 iedzīvotājiem, kuri vienā veselā – ar vienu plānošanu un vienotu teritorijas attīstības redzējumu – bijuši kopš 2009. gada. 

2021. gada Burtnieku novada pamatbudžeta plānotie ieņēmumi sastāda 8651379 eiro, bet kopā ar naudas atlikumu uz šī gada sākumu tie ir 10782991 eiro. Kopējie pamatbudžeta izdevumi plānoti 10671465 eiro apmērā, ieskaitot aizdevumu atmaksu. 

Burtnieku šī gada budžetā visvairāk interesē vispirms jau plānotie ieguldījumi infrastruktūrā visos sešos pagastos. Visticamāk, ka 2022. gada lielajā Valmieras novada budžetā līdz šādiem, lielos mērogs vērtējot, it kā sīkumiem, taču ļoti būtiskām lietām visiem uz vietas konkrētā pagastā dzīvojošiem vairs skats no augstajiem 19 krēsliem Valmierā nemaz neaizsniegsies. Tāpēc labs tas darbiņš, ko plānots padarīt uz vietām šogad un kam arī nauda budžetā atvēlēta!

LABIEKĀRTOŠANA, ņemot vērā iespējamu ezermalas applūšanu, notiks nevis pērn Burtniekos no Ezera ielas uzbūvēto trepju lejpusē, kur sākas celiņš uz jauno laipu, bet gan trepju augšgalā, kur asfaltētais stāvlaukums Ezera ielā 8 malā blakus pašvaldības īpašumā esošajai vēsturiskajai ēkai. Iespējams, tiks ziedots kāds no lielajiem krastmalas kokiem, lai no stāvlaukuma pavērtos plašāks skats uz Burtnieku, varbūt tiks izveidota arī speciāla skatu platforma no koka konstrukcijām. Te gan jāpiebilst, ka aktuāla lieta joprojām – kā pasargāt jauno laipu no absolūti nevēlamiem kaiju krāsojumiem... 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru