Aicināti uz kafejnīcu doties ar savu pārtikas kārbiņu
«Zaļā josta» vērš uzmanību uz to, ka dēļ ieviestajiem ierobežojumiem baudīt maltīti uz vietas restorānos un ēdināšanas iestādēs dramatiski pieaudzis vienreizlietojamo plastmasas trauku realizācijas apjoms.
Lai arī jau pašlaik ir pieejama virkne videi draudzīgu alternatīvu plastmasas vienreizlietojamiem traukiem, to lietošana ēdinātājiem rada papildu finansiālu slogu, tādēļ netiek plaši praktizēta. Lai mazinātu vides piesārņojumu ar pārstrādei nepiemērotu plastmasas atkritumu vienībām, «Zaļā josta» aicina uz ēdināšanas iestādēm doties ar savu daudzkārt lietojamo pusdienu kārbiņu.
Līdzņemamās pārtikas patēriņš pieaug visā pasaulē. Vienreizējas lietošanas trauki, ko izmanto pārtikas līdzņemšanai, ir ievērojams atkritumu avots, un tā ietekme uz vidi ir ievērojama to zemās pārstrādājamības dēļ. Latvijā būtu jāveicina videi draudzīgas prakses ieviešana attiecībā uz līdzņemamiem traukiem ēdināšanas uzņēmumos, tirdzniecības vietās, kā arī publiskos pasākumos un jādomā par ievērojamu ietekmes mazināšanu uz vidi.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv