Liepkalnu maizes kvasa brūzī
Pļaviņu novada Klintaines pagastā likteņupes Daugavas krastā, kur rūvenietis Dagnis Čākurs tagad sava Rūjienā sāktā Liepkalnu maizes biznesa turpinājumam atradis, manuprāt, pagaidām pašu karstāko vietu tieši lielceļa malā, blakus maizes ceptuvei, veikalam un kafejnīcai Daugavas pusē arī pavisam jaunas produkcijas ražotne — Liepkalnu maizes kvasa brūzis, ko gan nelielo izmēru dēļ atļaušos saukt par brūzīti. Nu, vismaz pagaidām. Kā tur viss sācies un kā tagad notiek, tādu kvasa tapšanas īso kursu, stāsta pats DAGNIS ČĀKURS:
«Šis nu ir tas kvasa brūzis, tepat pie letes vasarā nedēļas nogalēs arī savu kvasu patirgojam. Manuprāt, kvass laikam no krievu puses nācis, nemaz nezinu, kā to latviski nosaukt... Atceros, kā tolaik kvasu no lielajām dzeltenajām mucām tirgoja. Kad nu dāmas tā nedaudz uz malu bija paandelējušas, tad parāva lielo vāku vaļā un ar spaini ūdeni piešāva klāt! Atceros, kā tos kausus mazgāja — šššššššš!
SĀKUMS IR MAIZĪTE. Pareizāk sakot, gardās Liepkalnu rupjmaizes grauzdiņu šķēles, kuras nonāk šajā Vācijā ražotajā alus/kvasa vārāmajā katlā ar 500 litru ietilpību.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv