Top ēdieni, izmantojot vietējo produkciju

- 28.Oktobris, 2022
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmieras centrā ir restorāns «Delizia». Tur saimnieko uzņēmējs MĀRCIS KALNIŅŠ ar komandu. Ēdienkartē var atrast gan veselīgus salātus, gan liellopa burgeru ar fritētiem kartupeļiem, gan arī tīģergarneles ar ķiploksviesta maizi – ir kaut kas katrai gaumei.

Mārcis pats gan atzīst, ka klienti ļoti iecienījuši ribiņas, tas ir ēdiens, ko izvēlas visbiežāk neatkarīgi no gadalaika. Mārcis stāsta. 

Par ēdienu

Paši aizvien cepam arī maizīti. Kādreiz Valmieras restorānos cepa maizi, tagad, cik esmu redzējis, to vairs nedara, esam palikuši vienīgie. Es uzskatu, ka restorānā ir jābūt pašceptai maizei – tas ir pirmais, ko dod. Mēs šeit piedāvājam dažādu kultūru ēdienu – ir gan latviešu, gan lietuviešu, gan arī itāļu, spāņu un pat amerikāņu. No katra pa druskai ir salikts kopā mūsu ēdienkartē. Receptes esam pielāgojuši, lai garšo latviešiem, jo, piemēram, gulašzupa Ungārijā ir diezgan ass ēdiens, te mēs taisām maigāku. Protams, ir arī klasiskas receptes. 

Protams, ēdienkartē ir sezonalitāte. Pamats ir viens. To veido mūsu populārākie ēdieni – ribiņas, gulašzupa. Sezonāli mainās, piemēram, zivis, dārzeņi. Izvēlējāmies neveidot ēdienkarti, kas nomainās pilnībā atkarībā no sezonas, jo cilvēki pierod pie konkrēta ēdiena un to izvēlas katru reizi, nākot ēst. Es teiktu, ka 90 procenti no ēdienkartes nemainās, un tad tie 10 procenti ir sezonāli.

MĀRCIS KALNIŅŠ.Foto no «Delizia» arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru