Vidzemes novada garšu papildina 11 mūsu novada mājražotāji

- 20.Jūlijs, 2022
Laikrakstā

Garšīgi, krāsaini un rosīgi pavadīts otrais «Nogaršo Latviju» reģionālais pasākums – šoreiz Vidzemē, Burtnieku ezera krastā, iekļaujoties un kuplinot Burtnieku ezera svētkus 16. jūlijā.

Pēc divu gadu pārtraukuma «Novada Garša» šovasar aicināja uz atkalsatikšanos, aizraujošiem reģionālajiem pasākumiem Latvijas vēsturiskajos novados un noslēgumu oktobrī Rīgā Hanzas peronā. Visos novados notiek   dažnedažādas meistarklases, interesantas aktivitātes pieaugušajiem un bērniem, pazīstamu pašmāju dziedātāju muzikāli pārsteigumi un vietējo pārtikas ražotāju tirdziņš. Vidzemes pasākumā – Burtnieku ezera krastā – pulcējās 20 Vidzemes mājražotāji, no tiem 11 Valmieras novada ražotāji. Kazas siers, maize, sukādes, vīns, alus, zivis un vēl daudzas garšīgas lietas. 

Notika meistarklases bērniem picu cepšanā kopā ar Jāni Gaveiku no «Jautrās picas». Zandarta suflē un meistarklases asaru marinēšanā pasniedza Daiga Siliņa un Ineta Nīlandere. Burtnieku ezera brekšu kūpināšanas meistarklasi vadīja Roberts Plešs. Alus atpazīšanas konkursu piedāvāja Valmiermuižas alus, un saldējuma kokteilis tapa sadarbībā ar «Albertīnas saldējumu» no Ogres novada. Apmeklētāji tika cienāti ar gardu zivju zupu, kuru gatavoja saimniecības «Enksāres» saimniece Sarmīte Dukele.

TAUTAS GARŠAS 1. vieta SIA «Zarupi» – Lāsma Kiļupe. Uģa Avota foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru