Sieru un biezpienu patērējam vairāk
Piedāvājam biedrības «Siera klubs» valdes priekšsēdētājas VANDAS DAVIDANOVAS sacīto nesen notikušajā reģionālajā preses dienā Zemkopības ministrijā.
2015. gads piensaimniecības nozarei, kā zināms, bija smags un problemātisks. Un tomēr — siera un biezpiena ražošanas rādītāji ir vērā ņemami: Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi pērn saražoja par 19% vairāk siera un biezpiena nekā 2014. gadā. Aizvadītajā gadā Latvijā vidēji viens iedzīvotājs patērēja 20,1 kg siera un biezpiena, kas ir par 2 kg vairāk nekā gadu iepriekš.
Sasniegumi ir pamatoti: tapušas daudzas jaunas siera šķirnes un veidi, arī biezpienu veidi, un pats galvenais, ka visiem produktiem ir teicama kvalitāte. Priecē, ka veikalos diezgan bieži sieriem bija pārdošanas akcijas ar samazinātām, patērētājam draudzīgākām cenām. Arī «Siera klubs» ir daudz darījis, lai popularizētu siera un biezpiena izmantošanu ikdienas un svētku pārtikā.
Reģionālajā preses dienā Zemkopības ministrijā jau kļuvis par tradīciju, ka «Siera klubs» žurnālistiem piedāvā jaunāko sieru degustāciju. Ar ko patērētājus iepriecina siera ražotāji?
«Jaunpils pienotavas» jaunumi ir sieri Mozzarella (bumbas, arī kūpinātas), Mini Mozzarella (arī kūpināta), Rullo di Mozzarella, Suluguni (arī kūpināts), siera standziņas (arī kūpinātas), Home - made Brinza (arī gabaliņi), kā arī saldie biezpiena deserti, rūgušpiens un sviests ar zaļumiem.
VANDA DAVIDANOVA: «Siera lietojums ikdienas un arī svētku galdā ir ļoti daudzpusīgs, lūk, kā, piemēram, šī siera kūka!» Jāņa Līgata foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv