Ar desmit gadu pieredzi ēdināšanas biznesā

- 26.Oktobris, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Uzņēmēja SANITA ČERŅAVSKA ir no Trikātas. Strādājusi Rīgā kādā pārtikas uzņēmumā par algu grāmatvedi. Pēc atgriešanās dzimtajā pusē 2008. gada 23. oktobrī Valmierā, Dārza ielā, durvis vēra ģimenes uzņēmuma bistro «Abrakadabra», pirms pieciem gadiem – otrs tāda paša nosaukuma bistro pie Valmieras autoostas, bet šonedēļ 23. oktobrī Valmierā, Garā ielā, ir atvērta šā uzņēmuma kafejnīca «Strēlniece».

SANITA ČERŅAVSKA: «Strēlnieces» komanda ir pilnībā no jauna izveidota, tajā katram savi pienākumi un atbildība uzticēta gados jauniem cilvēkiem. Izdosies vai ne, tas pilnībā atkarīgs no mums pašiem. Ā. Romanovskas foto

Sanita, vai tiesa, ka bistro gatavotajos ēdienos izmantojat arī pašu saimniecībā izaugušo sezonālo produkciju?

Sākotnēji, veidojot un realizējot praksē savu bistro ēdināšanas filozofiju, tik tiešām centāmies maksimāli daudz dārzāju izaudzēt Trikātā mammas dārzā, un, tā kā mamma tolaik strādāja «Trikātas sierā», tad arī šos augstvērtīgos un populāros vietējos produktus izlietojām savu recepšu piedāvājumos. Tā tas bija līdz brīdim, kad tomēr sapratām, ka tik sadalīta slodze ir fiziski par smagu un katram ir jādara tieši tas, kas labāk padodas. Tā, piemēram, no mūsu burkānu ražas, šķirojot tos pēc pārtikas kvalitātes prasībām, lielāko daļu nācās izbarot trušiem, nevis likt bistro katlā, tāpēc no dārzāju audzēšanas tik lielos apjomos tomēr atsacījāmies. Meklējot alternatīvu, sākām sadarbību ar vairākiem vietējiem dārzeņu un zaļumu audzētājiem, bet arī līdz brīdim, kad jutām: šāda sadrumstalota produktu sagāde un loģistika aizņem pārāk daudz laika un arī sadārdzina gala produkciju. Nu esam atraduši citu – sekmīgāku sagādes risinājumu.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru