Ģimenes restorāns «Delizia» – paši ar savām receptēm un pieeju

- 14.Janvāris, 2022
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Kocēnu pagasta uzņēmējs MĀRCIS KALNIŅŠ, izvēloties pašmācības ceļā apgūt pavārmākslas un viesmīlības pieredzi, pakāpeniski un mērķtiecīgi dzīves skolā ir gājis uz savu uzņēmumu. Nu viņam kopā ar sievu GINTU ir pašiem savs restorāns Valmieras centrā un plaša āra terase Kocēnos pie gleznainās promenādes.

Darbā iemantota profesionalitāte

Kad ar Mārci satiekamies viņa uzņēmumā Valmierā, K. Baumaņa ielā, ir pirmdiena. Sarunai tā nav izvēlēta nejauši, jo restorānā tā ir brīvdiena. Kamēr viesmīlīgais saimnieks gatavo kafiju, paspējam iepazīt nelielo telpu iekārtojumu, kurā uzreiz pārņem silts mājīgums. Tas panākts ne tikai ar sienu krāsojumu un mēbeļu pārdomātu izvietojumu atsevišķās zonās, ko sekmīgi nodala grāmatu skapji, bet arī ar senām no Valmieras muzeja aizgūtām fotogrāfijām pie sienām. Viss liecina, ka šajā ēstuvē gaidītas ir arī ģimenes ar bērniem, jo tiem ir ne tikai pašiem sava ēdienkarte, bet arī rotaļām labiekārtota viesistaba.

Mūs ieinteresē, kur un kā Mārcis kļuva par pavāru. «Darbā!» – vispirms skanēja īsā atbilde, ko papildināja jaunā cilvēka izaugsmes stāsts:

«Esmu strādājis dažādās ēdināšanas vietās: kafejnīcās un restorānos Cēsīs, Saulkrastos, Jūrmalā un arī Valmierā. Katram no šo vietu īpašniekiem saku lielu paldies! Visur apguvu kaut ko vērtīgu, arodā mācījos arī no savām un citu kļūdām. Strādājot algotu darbu, arvien paturēju prātā, ka man reiz būs pašam sava uzņēmējdarbība. Pirmie patstāvības mēģinājumi bija ar izbraukuma tirdzniecību dažādos tirgos, kur man bija telts, grils un pamatīgs zupas katls. Pirmā reize bija Kocēnos uz nelielu Lieldienu tirdziņu, kur arī organizētāji uzdrīkstējās pirmo reizi šādā pasākumā piesaistīt ēdinātāju. Biju pircēju pamanīts. Atzinīgie vārdi tikai vairoja apņēmību uzdrīkstēties kaut kam savam. Tā ar ēdināšanas pakalpojumu nonācu «Naktsmājās», jo tajā laikā nekur citur Valmierā nevarēja atrast brīvas un piemērotas telpas.

MĀRCIS KALNIŅŠ: «Restorāna ikdiena sākas ar brokastu ēdienkarti, pusdienās seko speciālais Dienas piedāvājums, bet vakarā – restorāna izlase.» Ā. Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Mārcis Kalniņš - 14.Janvāris, 2022 - 10:40

Liels paldies, skaisti!

Pievienot komentāru