Paša izdomāts, izaudzēts un arī saražots

- 18.Februāris, 2022
Mājā un sētā
Laikrakstā

Apmeklējot Rūjienu, «Liesmai» jau ir kļuvis par tradīciju iegriezties arī Amatnieku un mājražotāju biedrības «Rūzele» produkcijas izvēles ziņā bagātajā veikaliņā, kas kopš pērnā pavasara atrodas vietējās uzņēmējas Gunitas Velpas aušanas darbnīcas telpās Skolas ielā 8. 

Prieks: katru reizi tur atrodam ko jaunu. Uzmanību šoreiz piesaistīja rūjienieša, pašnodarbinātā ZIGMĀRA JESKES gatavotās un gaumīgā mūsdienu dizainā pasniegtās čili piparu mērces. Piedāvājam sarunu ar jauno uzņēmēju.

Zigmār, kāds ir bijis jūsu izaugsmes ceļš līdz pašam savai uzņēmējdarbībai? Kādas prasmes un pieredzi esat licis tās pamatos?

Pēc Rūjienas vidusskolas mācības tālāk turpināju Valmieras pārtikas ražotāju vidusskolā, iegūstot tur pavāra profesiju. Ar pārtraukumiem strādāju dažās Valmieras kafejnīcās. Tad, kā jau daudziem latviešiem ierasts, – ceļi arī mani aizveda uz ārzemēm. Norvēģijā ieguvu lielu, manuprāt, vērtīgu praktisko pieredzi, jo tur strādāju kopā ar ļoti labiem norvēģu pavāriem un arī ar pavāriem no daudzām Eiropas valstīm. Tas noderēja arī profesionālajā izaugsmē, jo labu laiku tur nostrādāju arī par šefpavāru, vadot darbu lielākās vai mazākās restorānu virtuvēs.

ZIGMĀRS JESKE: «Uzsākot pašam savu uzņēmējdarbību pārtikas ražošanā, esmu uzzinājis daudz jauna, kas salikumā ar iepriekšējo pieredzi nu veido labu mājražošanas pamatu.» Foto no Zigmāra Jeskes personīgā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru