Meistarklase «Garša. Meistars. Māksla»

Valmieras Mākslas dienu 2016 pasākumu vienojošā tēma ir «Garšas palete». Trešdien mākslas svētku radošajās norisēs iesaistījās Valmieras tehnikums, kur notika Valmierā līdz šim nebijis pasākums.

Netradicionālās meistarklases  mērķis bija parādīt, ka garšas, krāsu un formu salikums ikvienā ēdienā var būt kā mākslas darbs, izraisot baudpilnas emocijas un radot jaunu mākslas un garšas paleti, kas, kā izteicās tehnikuma skolotāja Ramona Jirgena, ir saistošs un neiepazīts stāsts par to, kā viena glezna var piedzimt no jauna cita meistara rokās un citā izpildījumā stāstīt nedzirdētu, jaunu stāstu.

Meistarklases centrā — glezna, pēc kuras pasākuma laikā tapa oriģināls meistardarbs siera un uzkodu plate «Garšas palete», ko, ievērojot meistarklases ideju, ka šajā projektā satiekas skolēni, pasniedzēji, uzņēmēji un mākslinieki, veidoja piecas komandas — tehnikuma un tā struktūrvienības Rankā jaunieši un skolotāji, skolas sadarbības partneri no Ventspils tehnikuma un Valmiermuižas alus virtuve, savos krāsu sajaukumos izmantojot siera plates un sieram atbilstošas uzkodas.

Radošajai atdarināšanai tika izraudzītas gleznotāju Aleksandra Petrova (1874-1956), Jāņa Anmaņa, Valmieras Mākslas vidusskolas pedagoģes, mākslinieces Silvijas Melnūdres un Mākslas vidusskolas audzēknes Loretas Šperliņas-Priedītes gleznas. Protams, siera daudzveidībā tika ievīts Valmierai raksturīgais Gaujas līkums pakava formā, radot Valmieras vasaras garšu un smaržu performanci.

VALMIERAS TEHNIKUMA audzēknes Līga un Aleksandra praktiski piepilda radošas idejas. Sabīnes Šmites foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru