Rencēnos atklāj bankomātu

22.Oktobris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Latviju nupat pārņem centralizācijas sērga, kas pamazām, taču konsekventi daudzus lauku iedzīvotājiem ikdienā nepieciešamus pakalpojumus tā vien velk uz lielajiem centriem, aizbildinoties ar nerentablumu un e-pakalpojumu arvien plašāku pieejamību. Tāpēc patīkams izņēmums no skumjās likumsakarības bija otrdienas pēcpusdienā Rencēnos pagasta pārvaldes ēkā atklātais bankomāts skaidras naudas izņemšanai.

SWEDBANK PIETUR RENCĒNOS! Pusceļā starp Valmieru un Rūjienu — Rencēnu pagasta pārvaldes ēkā — tagad ir skaidras naudas izmaksas bankomāts. Par to gandarīti gan devēji, gan saņēmēji — (no labās)  Burtnieku novada domes priekšsēdis Kārlis Sedvalds, Swedbank finanšu centra Valmiera vadītāja Dace Antone, Rencēnu pagasta pārvaldes vadītāja Inese Sippo, pagasta saimnieks Ivars Mihailovs un Burtnieku novada pašvaldības sekretāre Vita Zvejniece. Gunta Vīksnas foto

Uz svinīgo ceremoniju bija ieradušies Swedbank pārstāvji, ar kuras īstenotās Latvijas reģionu attīstības programmas līdzdalību, sadarbojoties ar Latvijas Pašvaldību savienību, šis projekts realizēts. Mirkli pirms simboliskās naudas izņemšanas ceremonijas Rencēnu bankomātā Liesma aprunājās gan ar ciemiņiem, gan ar mājiniekiem.MĀRTIŅŠ DRUSTS, Swedbank klientu servisa pārvaldes Ārrīgas reģiona vadītājs: «Pavisam mūsu bankai pašlaik Latvijā ir jau vairāk nekā 400 bankomātu. Burtnieku novads ir viens no tiem novadiem Latvijā, kur vēl līdz šodienai nebija skaidras naudas izņemšanas bankomāta. No visiem valsts 110 novadiem šī gada pavasarī tādi, bez bankomātiem, bija palikuši 15. Šodien Rencēnos atklāsim jau septīto bankomātu tā sauktajā Latvijas reģionu programmā, ko Swedbank realizē kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību, vēl paliks astoņi, kurus atklāsim līdz gada beigām. Runājot par mūsu bankas interesēm šajā pasākumā — tā ir interese par mūsu klientu labklājību kopumā. Kaut arī mēs daudz darām, lai pieaugtu bezskaidras naudas norēķini, taču arī redzam, ka skaidras naudas nozīme, īpaši ārpus Rīgas, joprojām ir pietiekami liela. Mums ir svarīgi, kā mūsu klients šo servisu saņem, tāpēc šodien skatāmies plašāk par viena konkrēta bankomāta rentabilitāti, skatāmies, kāda ir pakalpojumu pieejamība mūsu klientiem.  Tieši tāpēc esam nolēmuši šogad uzstādīt šos 15 bankomātus Latvijas novados. Iespējams, ideāls variants būtu bankomāts ar izmaksas un iemaksas iespējām, taču, ja skatāmies mūsu klientus, kuri izmanto gan iemaksas, gan izmaksas bankomātus, redzam, ka tikai piektdaļai ir interese iemaksāt skaidru naudu, lielākoties tiek izmantota izmaksa.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru