Mums ir labākais smagatlētikas treneris

30.Decembris, 2015
Sports
Laikrakstā

Smagatlētikas kluba «Spēka Pasaule» treneris ANDREJS ROŽLAPA Valmieras sporta laureātu sumināšanas ceremonijā saņēma Gada trenera 2015 nomināciju. Pašam slimības dēļ klāt neesot, balvu steidza saņemt Eiropas čempions spēka trīscīņā bez ekipējuma sv. kat. 120+, 5. vietas ieguvējs Pasaules čempionātā bez ekipējuma un 1. vietas ieguvējs SELL starptautiskajās studentu spēlēs Mārtiņš Krūze. Tāpēc viņu uzmeklējām, lai iegūtu viedokli par Andreju, kurš ir arī Mārtiņa treneris.

PIE SIENAS AR KAUSIEM. Andreja Rožlapas atlētu vārdi un uzvārdi Latvijas rekordu ailēs aizņem apmēram trešo daļu. Pēdējos gados mūsu atlēti parādās arī Eiropas rekordu sarakstos, un mēs esam ieguvuši treneri, kas spēj atlētus tiem sagatavot.Anta Lūsas foto

— Savas sportista gaitas sāku padsmit gados, un, kā jau daudziem mazajiem, zināšanas par to, kas un kā tur reāli jādara, bija pilnīga nulle. Redzēju tur vienu niknu ūpi, kas visus dzenāja. Mēs, tie jaunieši, kas uz turieni aizgājām, centāmies izpausties, kā nu kurš mācēja. Protams,  reizēm no Andreja saņēmām kādu audzināšanu. Īpaši atceros, ka lielie vīri, starp tiem arī viņš, bija izdomājuši patestēt stieni, uz tā uzliekot 500 kg. Tik daudz kā izcelt no statīva, pakustināt. Arī man gribējās pamēģināt. Tad es dabūju rājienu par to, ka lienu klāt lietām, kurām nevajag. Man tad paša svars bija kādi 75 kg — gandrīz divas reizes mazāk nekā pašlaik. Andrejs bija vīrs, kas sporta zālē visus dzenāja, audzināja, rakstīja programmas un mēģināja mūs ievirzīt pareizās sliedēs, un viņam tas arī izdevās. Domāju, ka esam izauguši par Valmierai, Latvijai vajadzīgiem cilvēkiem.

Komentāri
Pievienot komentāru