Dāvanas pašiem mazākajiem

8.Janvāris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vidzemes slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā pabija biedrības «Sirds siltuma darbnīca» pārstāvji ar veltēm priekšlaikus dzimušajiem mazuļiem. Dāvanu maisos bija adītas zeķītes, cepurītes, kokoni, šūtas sedziņas, pārklāji inkubatoriem, pakaviņi, tamborēti astoņkājīši. Kā pastāstīja darbnīcas idejas autore un vadītāja valmieriete Linda Vītoliņa, biedrība patlaban apvieno vairāk nekā 200 dažāda gadu gājuma adītājas Latvijā un citviet pasaulē: Holandē, Vācijā, Lielbritānijā, kuras brīvprātīgi un bez atlīdzības ada un šuj lietas priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpei.

LAI BĒRNIŅIEM DROŠĀK UN SILTĀK — sacīja «Sirds siltuma darbnīcas» vadītāja Linda Vītoliņa, rokdarbnieču sarūpēto atdāvinot. Par mazajām mīļajām lietām priecājās arī nodaļas virsārste Ilze Eglīte.  Benitas Brilas foto

«Cenšamies palīdzēt ne tikai pirms laika piedzimušajiem, bet arī tiem, kas ielikti glābējsilītē, un bērniem ar īpašām vajadzībām, mazuļiem, kuriem nav, kas gādā pūriņu. Mūsu mērķis ir dāvāt savu sirds siltumu mazajiem bērniņiem,» sacīja Linda Vītoliņa. «Sirds siltuma darbnīca» savus darinājumus dāvina visām jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļām Latvijā, un, sazinoties ar mediķiem, tagad čaklās adītājas ņem vērā dažādus norādījumus, lai vēl labāk palīdzētu mazajām sirsniņām. Šujot pārklājus inkubatoriem, ņēmušas vērā darbinieku ieteikumu pārsegā izveidot šķēlumu, lai tā malas var pacelt kā aizkariņus. Zeķītēm ārsti ieteikuši pievienot aukliņu sasiešanai, lai tās labāk turas uz mazajām kājiņām. Vieni no jaunākajiem izstrādājumiem ir kokoni — adīts maisiņš ar cepurīti un dzijas pavedienu tās galā, kā arī tamborēts astoņkājis ar izteiksmīgām kājelēm.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru