Valmiera/ORDO sarūgtina Latvijas vicečempionus

19.Janvāris, 2016
Sports
Laikrakstā

Sestdien mūsu basketbolisti, aizvadot, iespējams, labāko spēli šosezon, savā laukumā pagarinājumā sagādāja zaudējumu ambiciozajiem Aldaris LBL regulārā čempionāta līderiem un pērnās sezonas valsts čempionāta sudraba medaļniekiem, kuri Valmierā bija ieradušies savā labākajā sastāvā.

SNAIPERIS PRET SNAIPERI. Sestdienas mačā mūsējais Mārtiņš Laksa (pa labi) guva tieši divreiz vairāk (24:12!) punktu nekā viņa pretinieks — izslavētais valsts izlases snaiperis Kristaps Janičenoks. Edgara Vaivada foto

Valmiera/ORDO – BK Ventspils 87:83 (14:17, 24:26, 17:16, 17:13, 15:11)Mājinieku sastāvā šoreiz iztrūkst arī Kaufmanis, toties komandu cīņā pirmoreiz vada jauns galvenais treneris — vēl pērn BK Ventspils galvenais trenētājs Edgars Štelmahers. Lai nu kuram, bet viņam pret saviem bijušajiem darba devējiem papildu motivāciju šai cīņai meklēt nenākas! Un arī laukumā šoreiz, salīdzinot ar nožēlojamo sniegumu pret Baronu/LDZ, mūsējiem pavisam citi ātrumi, cita izpildījuma kvalitāte un pavisam cits spīdums acīs! Domāju, tas ne tikai tāpēc, ka maču klātienē vēro arī valmieriešu kluba prezidents un ORDO šefs Ivars Rudzītis...Ciemiņi ar trim labiem šokolādes vīriņiem sastāvā, protams, favorīti šajā spēlē, reizēm tas izpaužas arī viesu attieksmē pret tiesnešu lēmumiem. Lai nu kā, bet mājinieki cīnās aktīvi un braši tur līdzi ventiņiem abos laukuma galos, tāpēc pirmā puslaika plus 5 kurzemniekiem (43:38) sanāk tikai uz trejaču rēķina: 20 minūtēs trejači 6:1 (Laksa) par labu viesiem. Mājinieku rindās īpaši priecē Blaus, kurš bez ceremonijām tiek galā ar valsts izlases centru Šeļakovu, aktīvs ir Bērziņš, sev ierastā agresīvā manierē spēlē abi brāļi Šķēles, punktu mašīnas statusu attaisno Laksa.Otrajā puslaikā vēl vairāk tiek iegrožotas viesu aktivitātes uzbrukumā, un pirmoreiz mājinieki noķer ventiņus rezultātā (46:46) pēc Blaua metiena 23. minūtes beigās. Otrreiz (53:53) tas ir pēc Armanda Šķēles trejača 27. minūtes vidū, vēl pēc brīža Blaus iespēj 55:55, tomēr arī trešā ceturtdaļa par labu viesiem — 59:55.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru