Rubene cīnās — Valmiera izstājas

- 29.Februāris, 2016
Sports
Laikrakstā

Turpinās ELVI florbola līgas izslēgšanas spēles. «Rubenes» florbolisti nedēļas nogalē Cēsīs trešajā spēlē spēja uzvarēt Cēsu «Lekringu» ar 3:2, bet dienu vēlāk piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 5:6. Šajā sērijā — 2:2.

Neveiksmīgi «playofi» noslēgušies FBK «Valmiera/ViA» florbolistiem, kuri arī trešajā un ceturtajā cīņā ar «Mogo-RTU/Rockets» cieta  zaudējumus (5:10; 3:8), sērijā — 0:4.

Līdzīgi kā pirmajās divās cīņās, arī «Rubenes» un «Lekringa» sērijas trešajā mačā laukumā dominēja vārtsargi. Pirmajā periodā ne cēsnieks Normunds Krūmiņš, ne kocēnietis Āris Aldiņš netika pārspēti ne reizi. Otrajā trešdaļā tikai viens vārtu guvums — aizturētā soda laikā precīzs metiens padevās «Lekringa» florbolistam Andrim Malkavam  — 1:0. Toties pēdējā perioda pirmajā pusē trīs veiksmīgi uzbrukumi padevās «Rubenei» — pēc Jura Zilberta, Ārnija Kuratņika un Ritvara Bērziņa metieniem rezultāts kļuva 3:1. 52. minūtē cēsnieks Pēteris Trekše realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu (2:3), bet atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.  Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Ārnijs Kuratņiks, kuram 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī viņa komandas biedram Ritvaram Bērziņam. Par labāko starp cēsniekiem atzina Andi Višņevski, kurš šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās.

Sērijas ceturtā spēle Cēsu Sporta kompleksā piesaistīja teju 900 skatītāju. Lai arī Aleksandrs Abramovs un Gints Bērtulis vadībā ar 2:0 izvirzīja cēsniekus, pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (2:2), jo ar precīziem metieniem atbildēja Mārtiņš Jēkabsons un Matīss Mālnieks. Otrajā trešdaļā, pateicoties diviem Arta Savina metieniem, minimālu pārsvaru (4:3) ieguva «Lekrings», bet 50. minūtē kocēnietis Ritvars Bērziņš panāca jau 5:4 savas komandas labā. 52. minūtē rezultāts pēc Andra Rajecka metiena atkal kļuva neizšķirts (5:5) un vairs nemainījās līdz pat pēcspēles metieniem. Bullīšu sērijā savas iespējas izmantoja cēsnieki Andris Malkavs, Andris Rajeckis un Pēteris Trekše, kamēr nevienam no kocēniešiem  neizdevās pārspēt «Lekringa» vārtsargu Normundu Krūmiņu — 6:5. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma tieši vārtsargs Krūmiņš, kurš šajā mačā atvairīja 31 no 36 pretinieku metieniem. Ar trim rezultatīvām piespēlēm viņa komandā izcēlās Kaspars Bernāts. Par labāko starp kocēniešiem atzina triju piespēļu autoru Ati Stepānu, divi goli Matīsam Mālniekam, bet 2 (1+1) punkti Ritvaram Bērziņam. Abu komandu nākamais duelis notiks 5. martā Kocēnos.

«Mogo-RTU/Rockets» un «Valmiera/ViA» sērijas trešā spēle notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur pirmais periods pagāja sīvā un ļoti rezultatīvā cīņā — to ar 4:3 uzvarēja rīdzinieki. Otrajā trešdaļā abas komandas iemeta pa vienam golam, tāpēc joprojām ar vienu vārtu handikapu vadībā atradās rīdzinieki (5:4). Pēdējā periodā abas komandas pa pretinieku vārtiem izdarīja teju vienādu metienu skaitu, taču to realizācijas procents nesalīdzināmi augstāks bija viesiem no Rīgas, kuri ieguva piecu vārtu pārsvaru, ko nosargāja līdz spēles beigām — 10:5. Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts «hat-trick» autors Mārtiņš Brigmanis. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Ričards Eglītis, kuram 4 (2+2) punkti, 2 (1+1) punkti Kasparam Janēvičam.

Šīs sērijas ceturtajā mačā līdz pat tā vidum gan nekas vēl neliecināja par rīdzinieku kārtējo uzvaru, jo pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (1:1), pie tam valmieriešu spēlējošajam trenerim Aigaram Belasovam neizdevās realizēt soda metienu. Neizšķirts (2:2) bija arī otrās trešdaļas vidū, bet pēc tam viesi, kuri, starp citu, pa pretinieku vārtiem meta ievērojami mazāk, sāka pārņemt iniciatīvu. Pirms pēdējā perioda «Mogo-RTU/Rockets» bija divu vārtu pārsvars (5:3), bet atlikušajā laikā rīdzinieki iemeta vēl trīs golus, savus vārtus nosargājot neskartus — 8:3. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Dinārs Vaitaitis, kuram šajā mačā trīs vārtu guvumi. Par labāko starp valmieriešiem atzina Aigaru Belasovu, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. FBK «Valmiera/ViA» kļuvusi par ELVI florbola līgas vīriešiem pirmo komandu, kurai šī sezona jau beigusies, bet «Mogo-RTU/Rockets» tagad gaidīs savus pusfināla pretiniekus, kas tiks noskaidroti ceturtdaļfināla sērijā starp «Ulbroku/FS Masters» un FK «Rīga».

ŠIS IR KARŠ. «Lekringa» un «Rubenes» florbolistiem šajā duelī ar motivāciju viss ir kārtībā, reizēm tā plūst pāri laukuma malām. floorball.lv foto

 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru