Lauksaimniecības tehnika — ar LAD līdzfinansējumu!

10.Marts, 2016
Laikrakstā

Lai lauksaimnieki pirms jaunās lauku apstrādes un sējas sezonas varētu izdevīgi iegādāties nepieciešamo tehniku, banka Citadele radījusi jaunu, lauksaimniekiem pielāgotu finansējuma veidu. Kopš februāra Citadele piedāvā iespēju saņemt kredītu lauksaimniecības tehnikas iegādei ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) līdzfinansējumu, tehnikas vienību uzreiz iegūstot savā īpašumā.

Jaunākie statistikas dati liecina, ka Latvijā ir vairāk nekā 31 tūkstotis ekonomiski aktīvu lauku, mežu un zivkopības saimniecību. Lai atvieglotu šo jomu uzņēmēju iespējas saņemt izdevīgu un ērtu kredītu tehnikas iegādei, banka Citadele izstrādājusi jaunu finansējuma veidu, kas saimniecībai ļaus tehniku uzreiz iegūt savā īpašumā. Iegādātā tehnikas vienība kalpos kā komercķīla, bet īpašumtiesības uz tehniku pēc iegādes piederēs uzņēmumam.

Kā norāda bankas Citadele Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītāja IEVA VĒRZEMNIECE, jaunais produkts izstrādāts ar mērķi atvieglot finansējuma saņemšanu, nesatraucoties par tehnikas īpašumtiesībām, kā arī  papildu nodrošinājumu: «Katrs ceturtais bankas Citadele pērn izsniegtais aizdevums bija kādai no Latvijas lauku saimniecībām. Tāpēc, izprotot klienta vajadzības, esam izstrādājuši šo kredīta veidu. Mūsu bankas uzkrātā apjomīgā pieredze un nepārtrauktā komunikācija ar saimniecību un uzņēmumu vadītājiem ir ļāvusi piedāvāt tādu finansējumu, kādu no kredītiestādēm gaida nozares uzņēmēji.»

Finansējums lauksaimniecības tehnikas iegādei paredz to, ka kredītam nav nepieciešams papildu nodrošinājums, jo iegādājamā tehnika kalpos kā ķīla. Finansējuma noformēšanas komisijas maksa ir 75 eiro. Atkarībā no iegādei plānotā tehnikas veida ir iespējams vienoties par līdz pat 7 gadiem ilgu kredīta atmaksas termiņu.

Lai pieteiktos aizdevumam, bankā Citadele jāiesniedz kredīta pieteikums, gada ienākumu deklarācija vai saimniecības operatīvā bilance un peļņas vai zaudējumu aprēķins, LAD lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu, EDS izdruka par nodokļu nomaksu, kā arī iegādei paredzētās tehnikas specifikācija. Vairāk par finansējuma iespējām  uzzināsiet tuvākajā bankas Citadele filiālē, kā arī zvanot pa tālr. 67010000 vai rakstot e-pastu uz business@citadele.lv.

Komentāri
Pievienot komentāru