Pieņemot kultūru atšķirības

- 12.Maijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Biedrības «Domāts — darīts» mācību centrs «Radošuma pils» ar Matīšu pamatskolas atbalstu no 4. — 10. maijā programmā «Erasmus+: Jaunatne darbībā» Matīšos īstenoja jauniešu apmaiņas projektu «No veidošanās līdz izpildījumam starptautiskā vidē».

Šī projekta mērķis ir veicināt jauniešu iesaisti sociālajos procesos un pilnveidot spējas sadarboties komandā. Jaunieši iepazina procesus, kas norisinās komandas darbā, un kā tos var uzlabot, kā arī paši izstrādāja idejas, kā veicināt aktivitāti un iniciatīvu un risināt dažādas sabiedrībā pastāvošas sociālās problēmas, kas skar jaunatni.

Matīšos bija sabraukuši jaunieši no Turcijas, Maltas, Itālijas, Portugāles un Latvijas. Katras valsts pārstāvjiem ir savas tradīcijas, paradumi un komunikācijas īpatnības, bet visus vieno kopīgs mērķis — interese par citām kultūrām un gatavība pieņemt starpkultūru atšķirības.

Jau pirmajās dienās projekta dalībnieku starpā bija izveidojusies cieša sadarbība un jaunieši strādāja pie jaunu projekta ideju radīšanas, lai rosinātu citus kļūt aktīvākiem sabiedrībā. Projekta noslēguma dienā tika prezentētas jau gatavas idejas un plāni turpmākai darbībai. Izmantojot mūsdienu informācijas tehnoloģijas, jaunieši turpina sazināties un sadarboties, lai drīzumā savas idejas varētu ieviest dzīvē.

PROJEKTA MĒRĶIS SASNIEGTS. Jaunieši no vairākām valstīm prezentēja savas idejas, kā darboties komandā, pieņemot kultūru atšķirības. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru