Pastaiga ar vingrošanu

- 25.Maijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Šonedēļ visā Latvijā un arī Valmierā norisinās «Veselības nedēļa 2016», kuras mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu caur sportiskām aktivitātēm. Pasākumu koordinē Latvijas Tautas sporta asociācija, iesaistot sporta klubus, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas.

skulptūras «Saules pulkstenis» varēja piedalīties aktīvā pastaigā ar vingrošanas elementiem. Sākumā bija iesildīšanās speciālistes vadībā, tad — iešana apkārt Dzirnavu ezeriņam. Pastaigas laikā māmiņas pildīja vingrinājumus gan spēkam, gan izturībai.

Sportiskās aktivitātes stundas garumā jaunajām māmiņām vadīja fizioterapeite Gunita Melbārde. Viņa pastāstīja, ka šādās aktivitātēs sievietes var gan sanākt kopā, iepazīties un sadraudzēties, gan arī fiziski izkustēties. Jaunajai māmiņai ar mazuli nav daudz iespēju veltīt laiku sportošanai, tāpēc šī nodarbība Veselības nedēļas ietvaros ir domāta tam, lai māmiņas arī ar bērnu ratiņos varētu būt fiziski aktīvas. Nodarbība ir laba alternatīva tām māmiņām, kas, ikdienā rūpējoties par mazuli, uz sporta klubu netiek.

Aktivitātēs varēja piedalīties māmiņas neatkarīgi no viņu fiziskās sagatavotības, un visas tika aicinātas pildīt vingrojumus, lai aktivizētu vielmaiņu, uzlabotu asinsriti un gūtu pozitīvas emocijas.

AP SAVU ASI. Fizioterapeite Gunita Melbārde ierāda, kā ar fiziskām aktivitātēm var izmantot pastaigas laiku ar bērnu ratiņos. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru