Karpas spārdās Rubenē

- 19.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Notikušas nu jau ikgadējās karpu ķeršanas sacensības Rubenē. 10. jūlija rītā draudzīgā gaisotnē biedrības «Rubenes Anši» biedri un viescopmaņi centās sprinteru cienīgā formātā izmānīt tur mītošās zivis.

Gandrīz nepieklājīgi virs ūdens ar skaļiem šļakstiem sevi parādīja karpu mammas, sakot «nu redzēsim, redzēsim…». Redzējām, jutām un pievārējām. Tikām arī pie jautrajiem stāstiem — es tikai novērsos, kad viens lops vilka manu makšķeri ūdenī, knapi noķēru, bet zivi nepiecirtu, … bija, bet es laikam āķi nepiesēju, kā nākas, … man ir drauga makšķere, un pēc copes sāku tīt nepareizā virzienā, rezultātā zivs prom. Protams, bija arī veiksmes stāsti —  vienpadsmitgadīgais Kristaps pievārēja savu pirmo zivi, gandrīz kilogramu smagu breksi, un pēc neilga brīža, skatītāju pavadīts, cīnījās ar karpu, kurai bija citi dienas plāni, tomēr tā tika pievārēta. Pēc cīniņa uzslavas no pieredzējušiem copmaņiem un prieks par lomu. Ziņas no pretējā krasta — tur esot iepriekšējā gada čempions Aivars G. vienu izcēlis. Hmm, arī šajā krastā viena pasprukusi, bet cita izvilkta. Skan finiša signāls, un, pulcējoties izveidotajā atpūtas vietiņā, sākam apbalvošanu.

Ar sirsnīgiem jokiem tiek veikta beigu svēršana, un vien par nieka 20 gramiem Česlavs piekāpjas iepriekšējā gada uzvarētājam Aivaram. Rubenes karpu karalis ir palicis tronī — tiek sveikts Aivars Grīnvalds. Pēc tam jau tradicionāli notika copei noderīgo lietu izloze, beigās atstājot galveno balvu — jaunu karpu kātu. Ir! Veiksminieks Edgars Paltiņš no Vaidavas, ieradies ar visu ģimeni, uzgavilē.

Sacensību galvenais tiesnesis Ivars Ā. pateicās par jauko atmosfēru, kāda valdīja dalībnieku vidū, un aicināja atkal tikties pie ūdeņiem Rubenē.

KARPU ĢIMENES FOTO.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru