Valmieras Futbola kluba zēniem izcils sasniegums Somijā

- 22.Jūlijs, 2016
Sports
Laikrakstā

No 8. – 10. jūlijam Somijas rietumu pilsētā Vāsā norisinājās starptautisks bērnu un jauniešu futbola turnīrs «Wasa International Footballcup 2016», kurā Valmieras Futbola kluba trenera Jāņa Mēness vadībā U8 grupā pirmo reizi piedalījās arī VFK 2008. gadā dzimušie zēni. Turnīram pavisam bija pieteikušās 280 komandas gan meiteņu, gan zēnu konkurencē vecumā grupās no U7 līdz U15. Mūsējo, U8 grupā, kopumā bija 23 komandas, sadalītas divās apakšgrupās.

Pēc nogurdinoša 18 stundu ilga ceļojuma autobusā un pārbrauciena ar ātrgaitas prāmi maršrutā Tallina-Helsinki, ko daži zēni izbaudīja pirmoreiz, Vāsa valmieras puišu, trenera un atbalsta grupas sastāvā sagaidīja ar smidzinošu lietutiņu un pavisam vēsu gaisa temperatūru, kas vasarā ir neraksturīgi pilsētai, kura Somijā uzskatāma par vissaulaināko.

Valmieras FK tika ierādīta apmešanās vieta Vāsas pieaugošo izglītības centrā, kuram blakus arī atradās lielākā daļa no Vāsas futbola infrastruktūras — neskaitāmi futbola laukumi ar zālāju, iekštelpu laukumi ar mākslīgo segumu, kā arī Vāsas galvenais futbola stadions, kurā norisinās Somijas virslīgas spēles. Vakarā visiem futbola faniem bija saldais ēdiens — UEFA Eiropas čempionāta pusfināla spēle starp Vāciju un Franciju uz lielā ekrāna.

Pirmā spēļu diena iesākās jau ierastā smidzinošā lietutiņa apstākļos, taču puišu un trenera cīņas sparu tas nemazināja. Abās dienas spēlēs pret komandām «Solf IK P08» un «VPS-j Raita» tika svinētas pārliecinošanas uzvaras ar rezultātiem attiecīgi 7:0 un 7:2.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru