Svētki Ķoņu kalnā izskanējuši

Svētki Ķoņu kalnā, kuru tematika šoreiz bija Lielas mucas, mazas mucas, stīpu stīpām apstīpotas, izskanējuši ar interesantu kultūras un atpūtas programmu. To atklāja pagasta folkloras kopa Dzīne ar dziesmu Jautrais mucenieks, un tad apmeklētāji tika iepazīstināti ar mucu meistaru Jāni Grantiņu no Vaidavas. Mucu meistars iepazīstināja apmeklētājus ar savu lielo ģimeni, kurā visi — gan mazi, gan lieli — esot čakli mucu darinātāji. Starp citu, Latvijā nav daudz meistaru, kuri prot darināt mucas. Mucu darināšanas darbnīca bija svētku centrs, ap kuru visu dienu pulcējās daudz interesentu.

Pēc tam Bērzaines pagasta amatierteātris priecēja klātesošos ar A. Upīša lugu Atraitnes vīrs. Pēc izrādes bija brīdis, kad katrs varēja atrast sev interesantu nodarbošanos — piedalīties sporta aktivitātēs, radošajās darbnīcās, izdaiļot muciņas, fotografēties ar muciņu vai arī apgleznot savu seju. Varēja piedalīties arī  ūdensbumbas atrakcijā. Protams, galvenās aktivitātes bija mucu vārīšana, stīpošana, vārdu sakot, mucu darināšana, kuru katrs varēja vērot no malas vai arī pielikt savu roku pie mucu gatavošanas.

Ķoņu kalna svētkos bija pieejamas astoņas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Mazajiem puzles likšanā uz ātrumu  pirmo vietu izcīnīja Margarita Kamzola, otro — Marika Bluķe un trešo — Nauris Kuzmanis, bet fotoorientēšanās disciplīnā par katru atrasto punktu jauniešiem bija iespēja tikt pie saldumiem.

AR MUCINIEKU darinājumiem varēja iepazīties visi interesenti.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru