Kļūt par starptautisku vasaras teātra festivālu

- 9.Augusts, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

«Sestdien Pārgaujas pagalmā laiks mūs lutināja, bet arī šodien patīkami, ka lietus brāzmas nav nobaidījušas mazos un lielos skatītājus. Šādā projektā piedalos pirmo reizi, režisors Kārlis Krūmiņš mani uzaicināja.

«NĀC LAUKĀ!» ir muzikāls stāsts bērniem un viņu vecākiem un vecvecākiem par pagalma dzīvi, par to, ka bijis laiks bez interneta, planšetēm, pat bez mobilā telefona, par to, kā rodas draudzība, ko nozīmē LOL un citi sociālajos tīklos lietotie saīsinājumi, kā spontāni tiek radīta mūzikas grupa, sameistarots zirņu lielgabals... Gata Priednieka-Melnača foto

Iepazināmies mūsu teātra  «Indrānos», kad viņš spēlēja Oliņu, es Gusti.  Patiešām esmu priecīga, ka tiku uzaicināta, tas nekas, ka atvaļinājuma pēdējā nedēļa pagāja Valmierā,» Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jekaterina Frolova pastāsta, ka pirmdien viņai ir pirmais jaunās sezonas mēģinājums Īzaka Bābela lugai «Marija», kurā viņai ir atbildīga loma, tomēr par izskrējienu uz Valmieru ir apmierināta: «Man vispār patīk spēlēt bērnu izrādēs. Nevaru pateikt, kāpēc, bet tajās jūtos pilnīgi citādāk, jo bērni ir ļoti atvērti un patiesi — ja viņiem patīk, to uzreiz jūt, ja ne, arī jūt, un tieši tas man ir svarīgi. Bērnus nav iespējams apmānīt, aktierim jābūt patiesam,» J. Frolova atzīstas, ka, ierodoties viesizrādēs, maz iznāk iepazīt pilsētu, bet šoreiz, nedēļu pavadot Valmierā mēģinājumos un izrādēs, izdevies pastaigāt pa pilsētu, aizbraukt arī līdz Valmiermuižai. «Brīnišķīga pilsēta! Un var just, ka valmieriešiem patīk teātris, arī festivāla, mūsu bērnu izrāžu laikā viņi nesēdēja pie datoriem un televizoriem, bet izvēlējās apmeklēt izrādes.» J. Frolova  apstiprina: ja nākamajā Valmieras vasaras teātra festivālā tiks izteikts līdzīgs piedāvājums, viņa noteikti piekritīšot līdzdarboties, jo: «Tā varu sevi pārbaudīt un atklāt sevī kādas jaunas iespējas, un tas man ļoti patīk!» Svētdienas izrādi G. Apiņa ielas pagalmā pasteidzās svētīt lietutiņš, taču tas neaizbaidīja ne skatītājus, ne aktierus. Māmiņa Kaiva ar trešklasnieku Georgu un pirmklasnieci Gerdu teicās atbraukuši apciemot opīti un izmantojuši iespēju noskatīties izrādi bērniem «Nāc laukā!». «Izstāstīju bērniem, kā ritēja manas bērnības pagalma dzīve, arī mēs tāpat kā tagad aktieri saucām draugus ārā, lai kopā dzīvotos. Rīgā mums tādu iespēju nav, jo nav pagalma. Gribas baudīt festivāla atmosfēru, tāpēc visa ģimene iesim arī uz «Spēlēju, dancoju», ceru, būs interesanti.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru