Kopā ar ar pūcītēm koka dobumā, Vinniju Pūku, Loti...

- 8.Septembris, 2016
Izglītība
Laikrakstā

Bez šiem bērnu mīļdzīvnieciņiem un Margaritas Stārastes izteiksmīgajām puķēm, mežu un pļavu no mazajiem tik tuvajām pasaku grāmatām sen vairs nav iedomājama pirmsskolas izglītības iestāde «Auseklītis» kā Kocēnos, tā Rubenē.

Šo pasauli bērniem uzbūrušas viņu skolotājas Indra Frīdenfelde un Ina Burve. Kocēnos it kā ienācējas, bet nu jau daudzus gadus savējās, jo Kocēni abām ir atgriešanās pie savām saknēm, atnākot dzīvot uz vecvecāku vai vecāku mājām. Kocēni ir laba vieta, viņas bez domāšanas vienojas: lai gan līdz dārziņam kāds gabaliņš ejams, tomēr atkarībā no laika apstākļiem kājām, ar mašīnu vai divriteni pagastā visur paspēt nav problēmu.

Vienisprātis viņas ir arī par šoruden īpaši daudz apspriesto izglītības ministra ideju pēc pāris gadiem pirmklasnieka solā nosēdināt jau sešgadīgos. Spriež, ka valsts domāšanas lielie mērogi itin bieži nesakrīt ar dzīves realitāti, bet viņas jau nu gan labi zina, ka ne visi sešgadīgie bērnudārzā attiecīgā līmenī jau spēj apgūt lasīšanu, rakstīšanu, rēķināšanu un ka tik mazam bērnam fiziski grūti ir pat divdesmit minūtes nosēdēt pie galda, jo dažs vēl septiņos gados ir vistīrākais bērns un viņa gala un rociņas neņem pretī visus uzdevumus. Labi, sola mainīt mācību saturu, bet zinot, cik gausi pie mums notiek reformas, pārmaiņas, ir šaubas, vai jaunais piedāvājums bērniem būs psiholoģiski un emocionāli sagremojams.

«AUSEKLĪŠA» pirmsskolas skolotāja Indra Frīdenfelde ik palaikam sagādā bērniem krāsaini izteiksmīgu prieku. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru