Pie projekta partneriem Maķedonijā

- 15.Septembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Naukšēnu novada pašvaldības projekta Creating a European Network of Bio-Districts to achieve a True Territorial Renaissance ietvaros augusta beigas tikšanās notika pie projekta partneriem Maķedonijā, Berovo pilsētā.

Maķedonija ir neliela valsts Eiropas dienvidaustrumos, Balkānu pussalā, daļa no bijušās Dienvidslāvijas. Tā ir valsts, kas vēl tikai gatavojas iestāties Eiropas Savienībā, tāpēc zināmā mērā var teikt, ka projekta brauciens bija ieskats mūsu pagātnē. Valsts pēc iedzīvotāju skaita līdzīga Latvijai, valoda — maķedoniešu, valūta — Maķedonijas dinārs. Maķedoniešu valoda ļoti līdzīga krievu valodai, tāpēc sazināties ar vietējiem iespējams ne tikai angļu valodā, bet arī izsakot savas vēlmes krieviski.

Kaut arī nevarētu teikt, ka Berovo iedzīvotāji dzīvotu lielā pārticībā, tomēr cilvēki ir priecīgi, draudzīgi, laipni, dienvidnieciski atvērti un viesus uzņem ļoti atsaucīgi, lepodamies ar savu kultūru,vēsturi, dabu un cilvēku paveikto.

Projekta mērķis bija iepazīties ar dažādu valstu pieredzi bioloģiskās ražošanas popularizēšanā, veicināt bioloģiskās produkcijas patēriņu, veidot t. s. bioreģionus, apvienojoties pašvaldībām, ražotājiem, tirgotājiem un patērētājiem.

Pirmās dienas oficiālajā daļā iepazinām gan citus projekta parterus, gan Berovo pilsētu.

INGUNA pie viesu mājas kalnos.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru