Ar skarbu skatu no malas

11.Oktobris, 2016
Laikrakstā

Pagājušajā trešdienā Rīgā Mazajā Ģildē notika Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) 60 gadu jubilejai veltīta organizācijas valdes sēde un konference, kurā klāt bija arī Liesma. Jāteic, ka pasākumā bija ļoti kupla Latvijas valdības pārstāvniecība — premjers un četri ministri, bija klāt arī eksprezidents Valdis Zatlers.

Konferences nosaukums bija PBLA ieguldījums Latvijas neatkarības atgūšanā un tās stiprināšanā. Lai nu paliek vēstures pētnieku ziņā nenoliedzamie PBLA nopelni mūsu valsts neatkarības atgūšanā, šodien būtiska ir tieši Latvijas ekonomikas attīstība, iespēja to stimulēt, izmantojot latviešu potenciālu ārzemēs. Kā izskatās lietas šajā lauciņā, Liesmai īsā intervijā tūlīt pēc PBLA atklātās valdes sēdes, kurā bija runājuši arī četri no pieciem Ministru kabineta pārstāvjiem (izņemot ekonomikas ministru),  pastāstīja PBLA priekšsēdis JĀNIS KUKAINIS.

Kā jūs, Kukaiņa kungs, redzat PBLA galvenos darbības virzienus saistībā ar Latviju tuvākajā nākotnē?

Nākotnē tā noteikti ir valsts ekonomiskā attīstība. Mums arī jāuztur latvietība ārzemēs, kultūru un valodu ieskaitot. Tas ir pamats mūsu organizētai sabiedrībai, un šī sabiedrība ir svarīga, lai mums būtu organizācijas, kas atbalsta Latviju. Es uzskatu, ka PBLA galvenā funkcija ir atbalstīt Latvijas attīstību. Saprotams, es pats dzīvoju ārzemēs, es atstāju Latviju viena gada vecumā. Mums galvenais — palīdzēt Latvijas ekonomiskajai attīstībai, lai šejienes cilvēkiem nebūtu jāpamet tēvu zeme. Tā ir tā realitāte.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru