Izbrauc oktobrī ar jaunu auto!

13.Oktobris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Oktobris iesācies ar dažādiem brīnumiem automobiļu īpašniekiem. Tos, kā jau ierasts, grib sarūpēt nākamā gada valsts budžeta stiķētāji. Zaļās idejas aizsegā tiek bīdīti cauri pavisam absurdi transporta līdzekļa ekspluatācijas nodokļa aprēķina piedāvājumi. Par to varētu balsot tad, ja mēs dzīvotu, piemēram, Vācijā, kur iedzīvotājiem pavisam citas algas un arī valstī autoparks salīdzinoši svaigs. Bet Latvijā? Pie mums izdomāt, ka par pēdējā modeļa 600. mersi ikgadējo transporta līdzekļa ekspluatācijas nodokli — tikai tāpēc, ka tas, lūk, aprīkots ar videi visdraudzīgāko EURO6 dzinēju — varētu maksāt gandrīz uz pusi mazāk, toties paveciem grabuļiem, kaut arī ar teorētiski videi draudzīgiem mazlitrāžas motoriem, nodoklis varētu uzlekt teju divreiz, spējīgi tikai pilnīgi pī-pī-pī Satiksmes ministrijā... Varētu jau nedusmoties uz tiem cilvēciņiem, kuriem ierēdņa krēsliņš ministrijā pielipis pie sēžamgala vēl stingrāk nekā ar Moment superlīmi un kuriem Latvija beidzas Juglā vai Valdlaučos, ja vien šo valstiski domājošo īpatņu garadarbi nesistu pa kabatu lielākajai daļai Latvijas auto lietotāju.

Bet pietiks par bēdīgām lietām, tieši šonedēļ jaunu automašīnu interesentiem atkal ir tā unikālā iespēja visu pašiem aplūkot un pat izbaudīt. Tikai vienu reizi gadā konkursa Latvijas Gada auto rīkotāji piedāvā izmēģināt jaunākos automobiļus visiem. Labi, ne gluži visiem, taču tiem, kuri šosestdien, 15. oktobrī, aizies vai aizbrauks uz tirdzniecības centru Mols, no pl. 11 priekšpusdienā līdz pl. 18 pēcpusdienā to būs iespēja izdarīt. Jā, tā būs jau par tradīciju kļuvusī Latvijas Gada auto testu diena Molā ar saukli Pielaiko savu auto! Sestdien ikvienam interesentam pie Mola būs iespēja iesaistīties dažādās ar auto tematiku saistītās aktivitātēs, kā arī doties testa braucienos ar pašiem jaunākajiem Latvijas auto tirgū piedāvātajiem modeļiem.

GATAVI PADALĪTIES PIEREDZĒ. Gan Atis Jansons (no kreisās), gan Ivars Caune savā autobraucēja mūžā ne vienu vien pudu sāls apēduši, tāpēc labprāt pastāsta, ko un kā labāk darīt, bet ko nevajadzētu darīt, atrodoties pozīcijā starp stūri un automašīnas sēdekli.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru