Seminārs par rītdienas tirdzniecību

18.Oktobris, 2016
Laikrakstā

Pagājušajā ceturtdienā Valmieras integrētajā bibliotēkā notika LTRK Vidzemes nodaļas organizēts seminārs Eksports — iespējas, juridiskie riski, finanses. Pasākums īpaši interesants bija tāpēc, ka tajā plašāk tika aplūkots tāds ļoti mūsdienīgs un eksportam pateicīgs tirgošanās veids kā bizness, izmantojot pasaulē populārās interneta platformas eBay un Amazon. Nav šaubu, ka interneta tirdzniecībai pieder rītdiena, taču jau šodien tā attīstās iespaidīgā ātrumā — kopš 2010. gada apmēram ar 20% apjoma pieaugumu ik gadu!

Seminārs bija pulcējis apmēram 30 interesentus, kuru vidū bija gan lielu uzņēmumu, piemēram, Valmieras stikla šķiedras, Valmieras piena un Culimeta Baltics pārstāvji, gan arī pavisam nelielu ražotāju priekšstāvji, piemēram, no amatnieku biedrības Rūzele. Derīgu informāciju todien varēja uzzināt ikviens, kā to pēcāk likt lietā — tā jau pašu darīšana.

Savu jomu lieliski pārzināja un ar piemēriem no reālās dzīves dalījās Vācijas eksporta tirgus nianšu zinātājs Māris Balčūns, Vācijas – Baltijas Tirdzniecības kameras Latvijas biroja vadītāja vietas izpildītājs, par juridiskiem riskiem eksporta darījumos klāstīja ZAB RSP un Partneri jurists Kaspars Frīdenbergs-Ansbergs, bet savas bankas piedāvājumus potenciālajiem eksportētājiem priekšā lika AS Citadele Banka Tirdzniecības finansēšanas nodaļas vadītāja Valērija Torčinska.

Tomēr pati interesantākā no todien dzirdētajām bija reālā praktiskā pieredze, izmantojot biznesam divas populāras interneta platformas — Vācijas eBay un Amazon. Ar to dalījās LTRK valdes padomnieks un J&S Trading Group konsultants Raimonds Ozoliņš, kurš šajā Latvijai vēl pavisam jaunajā biznesa nišā personīgi darbojies jau gadus piecus sešus, vairāk eksperimentējot pirkšanu – pārdošanu internetā kā privātpersona, bet šogad piedalījies LTRK interneta pārstāvniecības – veikala dibināšanā Vācijā. 12. jūlijā latvieši startējuši eBay, nedēļu vēlāk arī Amazon.

ZINĪGI EKSPERTI. Seminārā padomus potenciālajiem eksportētājiem sniedza (no labās) Raimonds Ozoliņš, Valērija Torčinska un Māris Balčūns.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru