Novada attīstība šodien un rīt

8.Novembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Katrā  novadā būtiska nozīme ir uzņēmējdarbības attīstībai. Izņēmums nav arī Burtnieku novada pašvaldība, kur Uzņēmējdarbības un vides attīstības komisiju vada deputāts un būvuzņēmējs JĀNIS MATISONS. Viņš Burtniekam pastāstīja par pēdējā laika aktualitātēm komisijas darbā.

— Šī komisija darbojas jau no deputātu sasaukuma sākuma, to nav ietekmējušas domes priekšsēdētāju maiņas, taču nedaudz ietekmējušas maiņas Attīstības nodaļā, kas nodrošina komisijas sekretariātu un līdzdarbojas komisijas lēmumu izpildē. Komisijā esam četri deputāti — bez manis vēl Raimonds Indrāns, kurš ir arī mans vietnieks, Gunārs Laizāns un Gatis Cukmacis, kā arī divi uzņēmēji — SIA Valmiermuižas alus saimnieks Aigars Ruņģis un SIA Gercini pārstāve Silvija Reņģe.

Attīstības nodaļas vadībā tagad Kristīni Auziņu nomainījis mūspusē labi pazīstamais Valērijs Seilis.

Jā, viņu nupat apstiprināja amatā domes sēdē. Komisijas sēdes notiek ik mēnesi pirmās nedēļas trešdienā, tās ir atvērtas un pieejamas visiem, kas grib piedalīties, izteikt savus viedokļus un arī priekšlikumus. Jāteic, ka mūsu komisijas sēdes aktīvi apmeklē arī pārējie domes deputāti, tas nozīmē, ka domniekiem ir interese par novada attīstību.

Šis gads jau iet uz beigām. Ko būtisku 10 mēnešos izdevies paveikt?

Ir uzsākta jauna iniciatīva — jauno uzņēmēju konkurss. Tas notiek plānveidīgi: vispirms ir apmācības, tad tiek izstrādāts projekts un iegūts atbalsts projekta daļējai realizācijai. Tādā veidā cenšamies uzrunāt, piesaistīt jaunos uzņēmējus.

SEMINĀRS LIZDĒNOS. Laba vieta, kur uz pieredzējušu profesionāļu klāstītu biznesa veiksmes stāstu un uzņēmējdarbības gudrību apgūšanu pulcēties novada mazajiem uzņēmējiem, amatniekiem un mājražotājiem, ir renovētais Lizdēnu sabiedriskais centrs.

 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru