Pārtrūkst 8 uzvaru sērija LBL

17.Februāris, 2017
Sports
Laikrakstā

Trešdien Valmiera/Ordo ļoti līdzīgā cīņā Olybet LBL čempionāta mačā pēdējā ceturtdaļā tomēr piekāpās pērnās sezonas vicečempioniem VEF Rīga, pārtraucot 8 panākumu sēriju LBL regulārajā turnīrā. Tiesa, arī pēc zaudējuma mūsējie joprojām trešie čempionāta tabulā.

Valmiera/ORDOVEF Rīga 90:95 (23:18, 26:27, 18:27, 23:23)

Abas komandas met cīņā labākos spēkus. Panākuši un pirmoreiz apsteiguši viesus pēc Mičela trejača (11:9), mājinieki turpina veiksmīgi uzbrukt no tālienes, ar Jonāta un janvāra mēneša Olybet LBL labākā vīra Bērziņa trejačiem 8. minūtē (19:15) pārņem vadību uz ilgāku laiku, visu pirmo puslaiku kontrolējot situāciju laukumā. Pirmā ceturtdaļa noslēdzas ar 5 punktu pārsvaru mūsējiem, bet 14. minūtē, kad trejačus trāpījuši Pits un Kaufmanis, bet Blaus pievienojis vēl 4 punktus, aktīvais un ātrais Mičels mājinieku pārsvaru vērš jau 10 punktos — 35:25! Pirmā puslaika beigās nedaudz veiksmīgāk nospēlē rīdzinieki, no valmieriešu pārsvara atstājot vien 4 punktus: 49:45.

Otrā puslaika sākums sparīgāks viesiem, kuri ar Mejera un Blūma trejačiem uz brīdi pārņem vadību (55:53), taču savu epizodi droši nospēlē Gabrāns, trāpot tālmetienu uz atgriežot vadību valmieriešiem — 58:57. Mājiniekiem punkti nāk ar grūtībām, toties VOC groziem piešāvušies viesu tālšāvēji, un pēc Blūma un 2 Ričardsa trejačiem pirms ceturtās ceturtdaļas mājiniekiem jau 5 punktu deficīts — 67:72.

JĀTIEK GARĀM! Valmieriešu uzbrukuma līderis Jānis Kaufmanis (Nr.5), jau atstājis aiz muguras vefiešu kapteini Jāni Blūmu (Nr.45), caurgājienā mēģina aizspraukties garām viesu divmetrīgajam skapim Mārtiņam Meieram (Nr.33). Kas to lai zina, kā būtu beidzies pamatlaiks, ja izšķirošo tālmetienu trešdien būtu izpildījis Kauča (mačā 17 punkti, divpunktu metieni 3/4, trejači 3/4), nevis otrs mūsu snaiperis Mārtiņš Laksa (trešdien trejači 0/5)... Edgara Vaivada foto

 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru