Astoņgadei — Alus darbnīca

30.Marts, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Atzīmējot alus darītavas astoņu gadu jubileju, SIA Valmiermuižas alus uzsāk pusmiljonu eiro vērtu ieguldījumu projektu, lai izveidotu Alus darbnīcu. Tajā tiks brūvētas ekskluzīvas alus garšas mazās partijās. Par jauno iniciatīvu sīkāk stāsta Valmiermuižas alus saimnieks AIGARS RUŅĢIS:

«Pavasara saulgrieži ir laiks, kad mūsu alus darītava svin svētkus, un jaunā Alus darbnīca būs simboliska dāvana jubilejā. Kopš darbības pirmās dienas sekojam stratēģijai — fokusēties uz kvalitāti un bagātām garšas buķetēm, lai atgrieztu alu uz svētku galda. Alus darbnīca ir ļoti nozīmīgs attīstības posms, lai gadiem slīpēto meistarību varētu likt lietā, brūvējot ekskluzīvu alu visprasīgākajiem alus baudītājiem.»

Esošajā Valmiermuižas alus darītavā turpinās brūvēt iecienītās klasiskās Valmiermuižas alus garšas, savukārt Alus darbnīcu varēs pielīdzināt alus ateljē, kur pēc individuāla pasūtījuma tiks radītas jaunas un ekskluzīvas garšas, izmantojot viskvalitatīvākās sastāvdaļas, kas atrodamas gan Latvijā, gan pasaulē. Alus darbnīcas alus vārāmie katli tiek kalti Vācijā, bet alus mucas meistarotas Nīderlandē. Paredzēts, ka viena jaunās darbnīcas alus partija būs 2 tūkstoši pudeļu, kas ļaus gadā izbrūvēt vien 100 tūkstošus litru alus. Tas ir 20 reizes mazāk nekā esošajā alus darītavā.

Plānots, ka pirmos Alus darbnīcas brūvējumus būs iespējams nobaudīt septembra beigās. Ieguldījumi tiek finansēti no iepriekšējo gadu uzkrātās peļņas, piesaistot arī Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu. Ieguldījumus plānots atpelnīt astoņu gadu laikā.

DZELTENS AR DZELTENU SADER. Pavasara saulgriežu tirdziņā Valmiermuižā uz brūža letes bija kviesītis ar etiķetēm pavasara ziedu — dzeltenu narcišu — krāsā.

Komentāri
Pievienot komentāru