Ļoti noderīgs pasākums

16.Janvāris, 2019
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Tā var teikt par pagājušo nedēļu, kad Valmierā – no trešdienas līdz sestdienai – Dīvaliņa ielas auto stāvlaukumā notika Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīkotās bezmaksas drošas ziemas braukšanas konsultācijas. Bez Vidzemes reģiona ārpus Rīgas tādas  notika arī Rēzeknē, Tukumā un Jelgavā. Nodarbību dalībniekiem pusotras stundas laikā tika skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tika sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

Liesma pabija sniegotajā braukšanas poligonā gan ceturtdien, kad visu programmu uz savas ādas izmēģināja braucošā fotogrāfe Ārija, gan piektdien, kad šo rindu autors uzklausīja tās dienas inspektoru – sporta kompleksa 333 auto braukšanas ekspertu Ingus Žvibuļa un Harija Ulpes – izklāstīto braukšanas konsultāciju teorētisko daļu.

TŪLĪT JĀBREMZĒ! Instruktors vēro, kā pa sniegoto špūri tuvojas baltais tautas vāģis. Mašīnu šajā posmā vadītājam nāksies strauji nobremzēt, izvairoties no pēkšņi priekšā izlīduša šķēršļa. Par to, kā tas izdevies, pēc tam rācijā tiks saņemts instruktora komentārs. Un tā – apli pēc apļa, arvien prasmīgāk un prasmīgāk. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru