Esam gatavi palīdzēt Baltkrievijas uzņēmējiem

- 28.Augusts, 2020
Viedokļi
Laikrakstā

Kāds rūpnīcas strādnieks Baltkrievijā, protestējot pret negodīgajām prezidenta vēlēšanām un cilvēktiesību pārkāpumiem savā valstī, norādīja: «Kamēr mēs joprojām mācāmies audzēt kartupeļus, pasaule attīstās un iet uz priekšu». 

Cilvēki Latvijā ļoti labi saprot emocijas, kuras šobrīd mutuļo Minskas un citu Baltkrievijas pilsētu ielās. Pirms 30 gadiem bijām līdzīgā situācijā, vēlējāmies pēc iespējas ātrāk izrauties no vecās sistēmas un paši lemt par savu nākotni. Tobrīd Rietumu vērtības un brīvības sajūta šķita kaut kas tāls un nepieejams. Šodien redzam, ka Baltkrievija ir nobriedusi ilgi gaidītajām pārmaiņām, un Latvija ir gatava sniegt savu atbalstu un zināšanas, lai tā pēc iespējas ātrāk nostātos uz valstij nepieciešamo ekonomisko reformu ceļa. 

Ar Baltkrievijas uzņēmējiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) esam sadarbojušies arī iepriekš, palīdzot nokārtot tā sauktās jaunuzņēmumu vīzas, sniedzot konsultācijas un reālu atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā. Šobrīd pieaug Baltkrievijas uzņēmēju interese par iespēju izmantot Latviju kā kaimiņos esošu Eiropas Savienības dalībvalsti savas uzņēmējdarbības attīstībai. Mēs esam ieinteresēti, lai mums kaimiņos būtu droša, stabila un ekonomiski attīstīta Baltkrievija, kas stiprinās arī Latvijas ekonomisko labklājību. Tādēļ no savas puses esam mobilizējuši resursus, lai uzrunātu un sniegtu visu nepieciešamo atbalstu uzņēmējiem, kuri izrādījuši interesi par sadarbību ar Latvijas valsti un vēlas šeit attīstīt savu uzņēmējdarbību. Iesaistot LIAA un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbiniekus, ir izveidota īpaša komanda, kura paātrinātā kārtībā izskata pieteikumus no Baltkrievijas uzņēmējiem un piedāvā iespējamos risinājumus, kuri ietver tā saukto jaunuzņēmumu vīzu vai ES Zilās kartes jeb termiņuzturēšanās atļaujas izsniegšanu augsti kvalificētiem speciālistiem un viņu ģimenes locekļiem. Arī citos gadījumos aicinām Baltkrievijas uzņēmējus sazināties ar LIAA, lai saņemtu konsultāciju par tām iespējām, ko var piedāvāt Latvija.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru