Arī Latvijas pašvaldības nosoda Krievijas militārās aktivitātes

17.Februāris, 2022
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Nosodot Krievijas militārās aktivitātes Ukrainas pierobežā un bažījoties par iebrukuma draudiem, Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padome un PLATFORMA (Eiropas valstu pašvaldību un to asociāciju koalīcija) paudusi atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem un šīs valsts vietējām un reģionālajām pašvaldībām.

CEMR-PLATFORMA paziņojums par Ukrainu:

Eiropas vietējās un reģionālās pašvaldības atbalsta Ukrainas pašvaldības

Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padome (CEMR) un PLATFORMA – attīstības sadarbības jomā strādājošo Eiropas valstu pašvaldību un to asociāciju koalīcija – nosoda Krievijas militārās aktivitātes Ukrainas pierobežā un iebrukuma draudu pieaugumu pēdējos mēnešos.

Mēs paužam dziļas bažas par šā brīža notikumiem, kas rada jaunus draudus Ukrainai, kā arī mieram, drošībai un demokrātijai reģionā.

Saspringtā drošības situācija ietekmē Ukrainas vietējās pašvaldības, kavē pilsētu un reģionu demokrātisku attīstību, sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu un rūpes par saviem pilsoņiem. Turklāt saspringtās drošības situācijas dēļ varētu tikt ierobežota decentralizācijas un valsts pārvaldes reformu īstenošana, kas ir kategoriski nepieņemami.

ATSAUCOTIES UKRAINAS VĒSTNIECĪBAS LATVIJĀ  un Latvijas Pašvaldību savienības aicinājumam pievienoties Vienotības dienas atzīmēšanai, tādējādi paužot atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas militāro agresiju, 16. februārī virkni Latvijas pašvaldību administrācijas ēku, tostarp Valmierā, rotāja Ukrainas karogs. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru