Valmieras novadam izcils panākums starptautiskajā "Financial Times" reitingā

17.Marts, 2022
Pilsētās un novados
Laikrakstā

15. martā Francijas pilsētā Kannās Valmieras novadam pasniegts prestižais apbalvojums – iegūta pirmā vieta Eiropas mikropilsētu kategorijā Eiropas nākotnes pilsētu un reģionu reitingā 2022./2023. gadam. To veido laikraksta «Financial Times» izdevums «fDi Intelligence». 

Stāsta biedrības «Valmieras attīstības aģentūra» valdes priekšsēdētāja Ilze Eglāja: 

«Valmieras novadam izcilo rezultātu izdevies uzrādīt, pateicoties izstrādātajai industriālo teritoriju attīstības un ārvalstu investīciju piesaistes stratēģijai un tajā iekļautajai aprites ekonomikas un zaļo industriālo parku pieejai, kā arī izaugsmes rādītājiem, ko palīdzējuši sasniegt Valmieras uzņēmēji un darba devēji.

Starptautiskajā reitingā augstais novērtējums Valmieras novadam piešķirts par ārvalstu investīciju piesaistes stratēģiju. Šajā jomā no Latvijas augstus rezultātus sasniegušas arī Ventspils un Jelgava, iegūstot attiecīgi 3. vietu un 6. vietu. 

Ārvalstu investīciju piesaistes stratēģiju kategorijā pavisam tika iesniegti 75 pieteikumi. Pieteicēji iesniedza detalizētu informāciju par pilsētas vai reģiona stratēģiju ārvalstu investīciju piesaistes veicināšanā. Iesniegto informāciju vērtēja «Financial Times» izdevuma «fDi Intelligence» žūrija.

Valmieras pieteikumā tika sniegta informācija par nozīmīgākajām iniciatīvām ar mērķi piesaistīt investīcijas Valmierai, par straujāk augošajām nozarēm ar visaugstāko potenciālu piesaistīt papildu investīcijas un par Valmieras lielākajiem investīciju projektiem.

APBALVOŠANAS CEREMONIJĀ Valmieras novadu pārstāvēja Valmieras Attīstības aģentūras valdes locekle Līga Vecā un Valmieras novada pašvaldības domes deputāts Andris Klepers (no labās puses). Publicitātes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru