Īstais laiks našķoties ar medu!

- 28.Decembris, 2022
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Medus ir viens no senākajiem pārtikas produktiem. Arī kā ārst­niecības līdzeklis tas ir pazīstams jau kopš aizvēsturiskiem laikiem. 

Cilvēka interese par medu laiku pa laikam ir atslābusi, jo ir radītas citas saldvielas un dažādi iedarbīgi medikamenti. Taču arī mūsdienās ļaudis lūko pēc medus – dabiska, tradicionāla, ķīmiski neapstrādāta produkta, kas nepakļauj riskam mūsu imūnsistēmu, bet tieši pretēji – to stiprina. 

Medus ir dabīga, salda viela, ko bite (Apis mellifera) ražo no augu nektāra vai augu dzīvo daļu sekrēta, vai sūcējinsektu izdalījumiem uz augu dzīvajām daļām, kurus tā vāc un pārveido, papildinot ar savām īpašām vielām, nogulsnē, dehidrē, uzglabā un atstāj medus šūnās nobriest un nogatavoties.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru