Valmierā uzmirdzēs vērienīgs gaismu un video projekciju šovs

- 30.Decembris, 2022
Pilsētās un novados
Laikrakstā

No šodienas līdz 1. janvārim Valmierā, Vienības laukumā, uzmirdzēs vērienīgs gaismu un video projekciju šovs – multimediāls «Dinamiskās pilsētas» stāsts, bet Pārgaujā, Amatnieku parkā, varēs apskatīt gaismas instalāciju «Melnā zvaigzne».

30. decembrī no plkst. 17.00 līdz 23.00, 31. decembrī no plkst. 17.00 līdz 1. janvāra plkst. 01.00 un 1. janvārī no plkst. 17.00 līdz 23.00 Valmierā būs apskatāmi divi multimediāli mākslas objekti. 

Vienības laukumā iemirdzēsies liela mēroga instalācija ar unikālu gaismu un video projekciju šovu, kas stāstīs Dinamiskās pilsētas stāstu. Objekta mākslinieciskās koncepcijas pamatā ir simboliska Dinamiskās pilsētas nākotnes attīstības vīzija, kas attīstījusies, Valmierai kandidējot uz «Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027» titulu – tajā satiekas cilvēks, daba, industriālā attīstība un tehnoloģiskais progress. Lielu lomu šajās attiecībās spēlē prasme sabalansēt cilvēka radītās idejas un industrijas vajadzības ar dabas mieru un harmoniju. 

Iespaidīgo vides mākslas objektu – 10 m augsto, plato un garo kinētisko instalāciju – veidojis arhitekts un dizainers Didzis Jaunzems. Uz milzīgā kuba visām četrām plaknēm uzmirdzēs video mākslinieku Viktora Keino un Dmitrija Volovika veidotās 3D animācijas, savukārt par vērienīgu gaismu šovu rūpēsies «Those Guys Lighting» un gaismu mākslinieks Reinis Smiltenis. Īpašu šim notikumam veidotu skaņu celiņu radījis mūzikas producents un radio hitu autors Kaspars Ansons. 

Objekts būs apskatāms dienas gaišajās un tumšajās stundās no iekšpuses un ārpuses.

MELNĀ ZVAIGZNE. Publicitātes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru