Čehijas vēstnieces Latvijā vizīte Valmierā un Strenčos

25.Aprīlis, 2023
Pilsētās un novados
Laikrakstā

18. aprīlī Valmieras novadā darba vizītē ieradās ārkārtējā un pilnvarotā Čehijas Republikas vēstniece Latvijas Republikā Jana Hinkova (Jana Hynková) un vēstnieces asistente Nadežda Kopoloveca.

Vizītes mērķis bija iepazīties ar Valmieru un Strenčiem, lai turpmāk paplašinātu līdzšinējo sadarbību un veidotu jaunus sadarbības virzienus starp Čehiju un Latviju.

Tikšanās sākās Valmieras novada pašvaldībā, kur vēstniece tika iepazīstināta ar Valmieras novada un Strenču pilsētas prezentāciju. Pēc prezentācijas noskatīšanās vēstniece atzina, ka Latvijai un Čehijai ir daudz kopīga – mūs vieno sportiskā aizrautība, jo arī Čehijā notiks BMX sacensību 7., 8. etaps, Čehijā, tāpat kā Valmierā, ir senas stikla rūpniecības tradīcijas, mūs vieno arī senatnes aura pilīs un muižās, tāpat arī plostniecības tradīcijas un kopīgais panākums – koku pludinātāju prasmju iekļaušana UNESCO cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, informē novada pašvaldība.

VIESOJOTIES STRENČU PSIHONEIROLOĢISKAJĀ SLIMNĪCĀ, ārkārtējā un pilnvarotā Čehijas Republikas vēstniece Latvijas Republikā Jana Hinkova (otrā no kreisās) un vēstnieces asistente Nadežda Kopoloveca. Publicitātes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru