XXIV starptautiskās jauno ugunsdzēsēju sacensības Itālijā

- 21.Augusts, 2024
Pie mums un citur
Laikrakstā

Šādas jauno ugunsdzēsēju sacensības notiek reizi divos gados. Šogad Borgo Valsugana / Trentino no 21. līdz 28. jūlijam piedalījās 58 komandas no 22 valstīm – Bulgārijas, Francijas, Rumānijas, Luksemburgas, Portugāles, Vācijas, Austrijas, Apvienotās karalistes, Horvātijas, Ungārijas, Slovēnijas, Slovākijas, Zviedrijas, Serbijas, Somijas, Polijas, Šveices, Ukrainas, Japānas, Itālijas, Čehijas un Latvijas.

Sacensībās drīkst piedalīties jaunieši no 10 – 16 gadu vecuma. Tie bija grandiozi jauno ugunsdzēsēju svētki ar 580 dalībniekiem, aktīviem, atraktīviem un skaļiem līdzjutējiem. Pie tik pilnām un skaļām tribīnēm nekad nebijām startējuši. Tā bija vienreizēja pieredze desmit Rūjienas vidusskolas un Naukšēnu pamatskolas skolēniem.

Sacensības notiek ugunsdzēsēju šķēršļu joslā, kur jauniešiem nesarunājoties ir jāpārvar sēta, jāizlien cauri tunelim, jāpārskrien neliels līdzsvaru baļķis, jāizvelk līnija no 4 šļūtenēm tā, lai tās nesavērptos, jāsapilda mērķis ar 4 l ūdens, jāuzsien dažādi mezgli un jāatrod prasītie priekšmeti. Ugunsdzēsības stafetē veikli jāpārvar sēta tā, lai kājas būtu tieši uz 1. un 2. kāpšļa, bet rokas skartu tikai 3. un 4. kāpsli, jānoliek šļūtene uz paliktņa tā, lai tā nepārkristu pāri, jāizlien pa apakšu 80 cm augstam šķērslim un jāpārlec barjerai, jānovieto ugunsdzēšamais aparāts tā, lai tas nenokristu, jāsavieno ugunsdzēsēju šļūtenes, jāizskrien trīs sprinta etapi.

ESAM STARTAM GATAVI! Priekšā Marete Lāce, otrajā rindā no kreisās Marita Buile, Emīlija Melne, Ralfs Priednieks, Rūdis Eglīte; trešajā rindā no kreisās Ronijs Elkašlans, Sandijs Mārtiņš Skujiņš, Frenks Kristiāns Šillers, Helēna Neretina, Karolīna Sāra Zumberga. Foto no personiskā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru