Darbā dodas uz Matīšiem
Matīšnieki jau pusotru gadu priecājas, ka viņiem ir sava gaļas bode. Kad «Liesma» ciemojās Matīšu pamatskolā, pārrunājot vietējo priekus un bēdas, matīšnieki ieteica arī mums aiziet un pārliecināties, cik garšīgus gaļas produktus bauda laucinieki, ka pilsētnieki par tiem varbūt neko nezinot.
Mēs vērām Matīšu bodes, kas iepretim Matīšu baznīcai, durvis un raudzījām, kas plauktos, kas vitrīnās.
«Esmu mājražotāja, un pamata piedāvājumā ir viss, ko var pagatavot no gaļas: kotletes, karbonādes, kāpostu tīteņi un pankūkas ar gaļu, pastētes, frikadelītes. Agrāk es biju darba ņēmēja un strādāju gan par gaļas izcirtēju, gan vairākās tirdzniecības vietās, kur gatavoju gaļas produktus, bet man bija sapnis, kas dzīvs tika turēts vairākus gadus, – jā, es ļoti vēlējos, lai man būtu pašai savs veikaliņš, kur varu pircējiem piedāvāt svaigu, kvalitatīvu produkciju, pašas ražotu, un tagad man tas ir.
PIRCĒJI veikalā ienāk bieži. Šoreiz satikām Elzu, kura nesen pārcēlusies uz dzīvi Matīšos, bet Mārītes Bošvekteras kulinārās prasmes viņa jau iepazinusi. Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv